Салат із зелених помідорів на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Салат із зелених помідорів на зиму з рисом

Незвичайний спосіб приготувати на зиму зелені помідори – з додаванням рису. Готове частування вийде неймовірно поживним і яскравим смаком. Підходить для домашніх обідів і вечерь.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо склянку рису і вимочуємо його в холодній воді.

Крок 2. В цей час промиваємо і ділимо на половинки зелені помідори.

Крок 3. Тонкими кільцями або півкільцями ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 4. На невеликі шматочки розбираємо болгарські перці.

Крок 5. Очищаємо від шкірки моркву натираємо на тертці.

Крок 6. Всі овочі з’єднуємо в одній посуді разом з рисом. Доповнюємо масу сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Тушкуємо заготовку на повільному вогні 30-40 хвилин.

Крок 7. Частування із зелених помідорів і рису розкладаємо по банках в гарячому вигляді. Закриваємо продукт, повністю остуджуємо і ставимо на зберігання. Готово!