Салат із зелених помідорів на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Як заготовити салат із зелених помідорів і буряків на зиму?

Цікава ідея для домашньої заготовки на зиму – холодна закуска із зелених помідорів і буряків. Оригінальний овочевий салат різноманітить ваше звичне меню і доповнить багато інші страви. Оцініть просту кулінарну ідею для довгого зберігання в банках.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 0,7 кг
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені помідори. Далі подрібнюємо їх у блендері або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 2. Буряк очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Також чинимо і з очищеної морквою.

Крок 4. З’єднуємо подрібнені овочі у великій каструлі. Розмішуємо їх з цукром, сіллю, оцтом і рослинним маслом. Тушкуємо інгредієнти на тихому вогні близько 25-30 хвилин.

Крок 5. Готову закуску з соковитих зелених помідорів і яскравою буряків можна розподіляти по чистій скляній тарі. Закриваємо заготовки і зберігаємо в прохолодному приміщенні.