Як заготовити салат із зелених помідорів і буряків на зиму?
Цікава ідея для домашньої заготовки на зиму – холодна закуска із зелених помідорів і буряків. Оригінальний овочевий салат різноманітить ваше звичне меню і доповнить багато інші страви. Оцініть просту кулінарну ідею для довгого зберігання в банках.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,7 кг
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо зелені помідори. Далі подрібнюємо їх у блендері або прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 2. Буряк очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Також чинимо і з очищеної морквою.
Крок 4. З’єднуємо подрібнені овочі у великій каструлі. Розмішуємо їх з цукром, сіллю, оцтом і рослинним маслом. Тушкуємо інгредієнти на тихому вогні близько 25-30 хвилин.
Крок 5. Готову закуску з соковитих зелених помідорів і яскравою буряків можна розподіляти по чистій скляній тарі. Закриваємо заготовки і зберігаємо в прохолодному приміщенні.