Дуже смачний салат Мімоза з консервами, сиром і яблуками
Оригінальне виконання домашнього салату «Мімоза» — з додаванням яблука. Фрукт додасть знаменитому страви приємну кислинку і яскравий аромат. Беріть на замітку простий рецепт.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Риба консервована – 1 банку.
- Яблуко – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Відварюємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків і дрібно натираємо їх.
2. Далі натираємо твердий сир розминаємо виделкою консервовану рибу.
3. Відварену моркву також натираємо на тертці, яблуко промиваємо під водою.
4. Формуємо листковий салат. Спочатку укладаємо білки і посипаємо їх чорним меленим перцем.
5. Зверху розподіляємо рибну консерву.
6. Обмазуємо заготівлю майонезом і посипаємо заздалегідь очищеним і натертим яблуком.
7. Щільно формуємо шар з моркви.
8. Поливаємо овоч майонезом і закриваємо сиром.
9. Посипаємо салат яєчним жовтком, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Готово!