Покроковий рецепт салату «Мисливський» з яловичиною
В процесі приготування салату потрібно враховувати кілька моментів. Гриби після обробки необхідно відразу ж відварити або обсмажити, щоб вони не зіпсувалися. Для більш пікантного смаку, в салат слід додати 2-3 зубки часнику.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Яловичина — 200-250 гр.
- Морква — 2-3 шт.
- Цибуля — 1-2 шт.
- Огірок маринований — 200 гр.
- Гриби — 150 гр.
- Масло олію — 2-3 ст. л.
- Майонез — 1 ст. л.
- Перець чорний мелений — 1/2 ч. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Петрушка — 2-3 гілки.
- Вода — для варіння.
Процес приготування:
Крок 1. Для салату краще всього підійдуть опеньки й лисички. Після того, як гриби будуть оброблені, їх потрібно промити холодною водою і потримати в підсоленій рідини 2-3 години. Потім їх потрібно варити близько години. Після закінчення зазначеного часу, відкидаємо на друшляк відварені гриби, щоб стекла вся рідина. Даємо інгредієнту охолонути.
Крок 2. Яловичину промиваємо водою і обробляємо: зрізаємо все зайві деталі. Після вторинної промивання відправляємо м’ясо в каструлю з водою. Чекаємо, поки рідина закипить, а потім підсолюємо воду. Варимо яловичину близько двох годин.
Крок 3. Очищені від лушпиння і шкірки цибулю і моркву довільно подрібнюємо. Цибулину радимо нарізати півкільцями, а моркву можна натерти крупно на звичайній тертці або для моркви по-корейськи. Викладаємо овочі в розпечену сковороду з соняшниковою олією: спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо моркву і готуємо до м’якості.
Крок 4. Готові гриби і яловичину остуджуємо і ріжемо або кубиками або соломкою. Тушкуємо інгредієнти: викладаємо в сковороду яловичину, а через 5 хвилин — гриби. Тушкуємо 15-20 хвилин під кришкою і постійно помішуємо. Мариновані огірки нарізаємо соломкою. Викладаємо їх в сковороду. Присмачую інгредієнти сіллю і чорним перцем. Тушкуємо продукти ще 3 хвилини.
Крок 5. Інгредієнти викладаємо в салатник. Останній штрих — зелень. Петрушку вимиваємо, струшуємо, нарізаємо і додаємо до решти продуктів. Поливаємо салат майонезом і перемішуємо.
Приємного апетиту!