В 21 столітті існує мільйон рецептів приготування м’ясних, овочевих і інших салатів, однак, сьогодні мова піде про таку страву, як салат «Ніжність». Називається він так неспроста, а тому що інгредієнти в ньому ідеально доповнюють і відтіняють один одного, а варіацій його приготування безліч. Наприклад, з куркою, шинкою і навіть сирокопченою ковбасою. Кожен знайде для себе відповідний варіант приготування!
Салат «Ніжність» з куркою – класичний рецепт
Готуємо дуже простий, але в той же час неймовірно смачний і ароматний салат під назвою «Ніжність» з курячого м’яса, моркви, сиру, часнику і яєць – безпрограшне поєднання компонентів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Яйце куряче 6 шт. відварених
- Морква 2 шт.
- Сир 200 гр.
- Часник 2 зуб.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати класичний салат «Ніжність»? М’ясо відварюємо до готовності в підсоленій воді до готовності. Виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути при кімнатній температурі.
- Займемося заправкою. У глибокій піалі з’єднуємо майонез і пропущений через прес часник. Приправляємо меленим перцем за смаком.
- Охолоджену курочку нарізаємо кубиком або розбираємо по волокнах.
- Відварені яйця натираємо на крупній тертці, залишаючи два жовтки для прикраси.
- Морквину і твердий сир так само подрібнюємо за допомогою терки.
- Всі компоненти ділимо на кількість порцій і приступаємо до складання салату. На дно блюда викладаємо філе і промазуємо ароматною заправкою.
- Далі викладаємо натерті яйця і знову змащуємо.
- Потім моркву + часниковий майонез.
- Завершальний шар – сир, і, звичайно ж, заправка.
- Прикрашаємо верхівку страви дрібно натертим жовтками.
- Подаємо до столу відразу або прибираємо на пару годин на холод для просочення. За бажанням, прикрашаємо гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!
Салат «Ніжність» з курячою грудкою, огірками та яйцями
Салати з курячим м’ясом завжди відрізняються своєю ніжністю і легкістю, а в поєднанні зі свіжим огірком і вареними яйцями, виходить ситний і дуже смачний салат, який можна подавати як до святкового столу, так і на сімейну вечерю або обід.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Яйця – 6 шт.
- Майонез – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Оцет столовий – ½ ст. л.
- Петрушка – ½ пучка.
Процес приготування:
Крок 1. Курку відварюємо в підсоленій воді до готовності, приблизно 20 хвилин.
Крок 2. В окремій глибокої посуді збиваємо окремо, по одному яйцю з невеликою кількістю солі до легкої пінки.
Крок 3. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо яєчну масу з двох боків до рум’яності. В результаті, у нас повинно вийти 6 млинців.
Крок 4. Цибулину очистити і дрібно кришимо, заливаємо на 10 хвилин окропом. Після, зливаємо теплу воду і замінюємо її холодною, так само вливаємо оцет і даємо постояти ще близько 5 хвилин.
Крок 5. Млинці нарізаємо тонкими смужками.
Крок 6. М’ясо також подрібнюємо соломкою.
Крок 7. З огірків знімаємо шкірку і нарізаємо брусочками.
Крок 8.З’єднуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо.
Крок 9.Прикрашаємо гілочками петрушки, розкладаємо на порційні тарілки і подаємо. Приємного апетиту!
Салат «Ніжність» з куркою, чорносливом і грецькими горіхами
Приготувати святковий і ефектний салат дуже просто і швидко, а поєднання ніжного м’яса, солодкуватого чорносливу і хрустких горіхів подарують закуски неповторний смак і аромат, який не залишить байдужим нікого.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Грудка куряча – 500 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Ядра волоських горіхів – 100 гр.
- Чорнослив (без кісточок) – 50 гр.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Майонез – 100 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо варимо в підсоленій воді до готовності, охолодити і розбираємо по волокнах.
Крок 2. Сухофрукти замочуємо в гарячій воді і нарізаємо дрібними шматочками.
Крок 3. Сир твердих сортів натираємо на тертці, а огірки нарізаємо соломкою.
Крок 4. Приступаємо до збірки. Викладаємо шарами: м’ясо, огірки і подрібнений сир (всі шари промазуємо майонезом і при необхідності підсолюємо).
Крок 5. Верхівку салату прикрашаємо подрібненими горіхами і чорносливом. Приємного апетиту!
Салат «Ніжність» з шинкою, сиром і огірками
Напевно, у кожної господині в холодильнику є шматочок шинки, сиру і парочка свіжих огірочків. І, здавалося б, що можна приготувати з цих продуктів, крім бутербродів? Салат «Ніжність», який дуже швидко готується і порадує вас своїми смаковими якостями і легкістю.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Шинка – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Яйця (варені) – 3 шт.
- Цибуля зелена – 4-4 пера.
- Майонез – 5-6 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шинку нарізаємо соломкою середньої товщини.
Крок 2. Два середніх огірка подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.
Крок 3. Сир натираємо на крупній тертці.
Крок 4. Довільно кришимо відварені яйця.
Крок 5. Перекладаємо всі підготовлені компоненти в салатник, заправляємо майонезом і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Крок 6. Все добре перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати салат «Ніжність» з крабовими паличками?
Всім любителям крабових паличок присвячується: шалено смачний, ароматний і ситний салат з сурімі, яйцями, рисом та іншими компонентами, які прекрасно поєднуються між собою. Блюдо готується дуже швидко, за винятком варіння яєць і рису.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- крабові Палички – 200 гр.
- Яйця (варені) – 4 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Рис – 0,6 ст.
- Майонез – 3-4 ст. л.
- Кріп свіжий – 1 пучок.
- Огірок – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно кришимо крабові палички і відправляємо їх в глибоку тарілку, де в подальшому буде зручно перемішувати салат.
Крок 2. До сурімі додаємо огірок, нарізаний кубиками.
Крок 3. З банки кукурудзи зливаємо рідину і засипаємо до інших компонентів.
Крок 4. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, даємо час охолонути і так само відправляємо в блюдо.
Крок 5. Відварені яйця хаотично нарізаємо і з’єднуємо з уже підготовленими інгредієнтами.
Крок 6. В останню чергу додаємо в салат дрібно нашатковану зелень, заправляємо майонезом і приправляємо чорним меленим перцем і сіллю за смаком.
Крок 7. Ретельно перемішуємо і салат «Ніжність» готовий! Перед подачею рекомендується прибрати страву на кілька годин на холод для просочення. Приємного апетиту!
Простий і смачний салат «Ніжність» з куркою і грибами
Готуємо ситний, але в той же час легкий салат на основі курячого м’яса, відварених яєць, грибів і маринованих огірочків. Така страва готується дуже швидко і просто, достатньо лише відварити курочку і нарізати інші компоненти – все, салат «Ніжність» готовий.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе куряче – 2 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Гриби мариновані – 1 банка.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Три яйця відварюємо круто до готовності.
Крок 3. М’ясо гарненько обполіскуємо під струменем води, зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, відварюємо близько 20 хвилин з додаванням пари дрібок солі.
Крок 4. В цей час обполіскуємо огірки і витираємо насухо паперовими рушниками.
Крок 5. Зрізаємо кінчики і плодоніжки.
Крок 6. Кришимо на дрібні кубики і перекладаємо в салатник.
Крок 7. Мариновані грибочки (можна використовувати будь-які) теж дрібно нарізаємо і відправляємо до огірків.
Крок 8. За цей час яйця вже приготувалися – заливаємо їх крижаною водою для прискорення охолодження.
Крок 9. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи.
Крок 10. І ріжемо невеликими шматочками.
Крок 11. Відварне м’ясо розбираємо по волокнах або нарізаємо кубиком.
Крок 12. З’єднуємо всі компоненти, заправляємо майонезом і при необхідності підсолюємо.
Крок 13. Гарненько перемішуємо всі складові салату.
Крок 14. Розкладаємо блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салат «Ніжність» з яблуками і крабовими паличками
Не багато знають, але крабові палички в поєднанні з кисло-солодкими яблуками утворюють прекрасний свіжий смак, який відмінно вписується в легені і ситні салати, які можна приготувати на швидку руку менше, ніж за півгодини.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- крабові Палички – 100 гр.
- Яблука – ½ шт.
- Яйця (варені) – 4 шт.
- Сир плавлений – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сік лимонний – 15 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На дно плоскої тарілки натираємо на дрібній тертці підморожений плавлений сирок.
Крок 2. Зверху робимо сіточку з майонезу.
Крок 3. Далі викладаємо шар з яєць, аналогічно подрібнених за допомогою дрібної терки (два білка залишаємо для декору).
Крок 4. Знову робимо прошарок заправкою, при необхідності підсолюємо.
Крок 5. Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою, для збереження світлого кольору – збризкуємо невеликою кількістю соком лимона. Викладаємо на яйця.
Крок 6. Наступний шар – крабові палички ріжемо довільно).
Крок 7. Ще раз присмачую інгредієнти майонезом.
Крок 8. І завершуємо збірку шаром з консервованої кукурудзи, яку прикриваємо подрібненим білком.
Крок 9. Так само для прикраси можна потерти 1-2 крабові палички. До столу подаємо на загальному блюді. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату «Ніжність» з куркою і ананасами
Якщо в кафе готують піцу з куркою і солодкими ананасами, то чому б нам не приготувати ніжний салат з цих, здавалося б, непоєднуваних компонентів? Як не дивно, але об’єднавши куряче м’ясо і екзотичний фрукт – виходить неймовірно смачний і оригінальний салат, який з легкістю можна подавати до святкового столу.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Ананаси консервовані – 1 банку.
- Часник – 4 зуб.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварюємо м’ясо в підсоленій воді, остуджуємо і паралельно готуємо інші продукти.
Крок 2. Курку розбираємо по волокнах.
Крок 3. Банку консервованих ананасів акуратно піднімаємо, зливаємо рідину і викладаємо вміст на обробну дошку. Якщо ви використовуєте кільця ананаса – нарізаємо дрібними кубиками, якщо ж фрукт вже нарізаний, то робити нічого з ним більше не потрібно.
Крок 4. Сир натираємо на крупній тертці і відправляємо до м’яса разом з ананасом.
Крок 5. Кілька зубків часнику очищаємо від лушпиння.
Крок 6. Часник пропускаємо через прес і додаємо до решти компонентів.
Крок 7. Посипаємо салат чорним меленим перцем і сіллю – ретельно перемішуємо.
Крок 8. Заправляємо страва майонезом і знову гарненько розмішуємо.
Крок 9. До столу подаємо відразу ж, але краще прибрати закуску на 2-3 години в холодильну камеру для просочення. Приємного апетиту!
Салат «Ніжність» з ковбасою і плавленим сиром
Лише раз, приготувавши швидкий і ситний салат з ковбаски, свіжого огірка і сиру, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що не дивно, так як компоненти ідеально доповнюють і відтіняють один одного, а не перебивають смакові характеристики.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Ковбаса варена – 150 гр.
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Горошок консервований – 70-80 гр.
- Майонез – 4-5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі потрібні продукти за списком: відрізаємо необхідну кількість ковбаски, промиваємо й обсушуємо огірочок, яйця варимо круто і охолоджуємо в крижаній воді.
Крок 2. Варену ковбасу нарізаємо дрібним кубиком і пересипаємо в глибоку піалу, відповідного розміру.
Крок 3. Свіжий огірок подрібнюємо кубиками однакового розміру.
Крок 4. Підморожений плавлений сир натираємо на крупній тертці.
Крок 5. Відварені яйця очищаємо і дрібно шаткуємо.
Крок 6. Засипаємо консервований солодкий горошок.
Крок 7. Заправляємо компоненти майонезом (кількість регулюйте під свій смак).
Крок 8. Підсолюємо і гарненько перемішуємо таким чином, щоб заправка покривала всі продукти.
Крок 9. Розкладаємо блюдо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт салату «Ніжність» з сьомгою
Салат з повітряним назвою «Ніжність», приготований з крабових паличок, кукурудзи та рису – це всіма улюблені і знайомий салат, однак, якщо додати в список звичних компонентів сьомгу, бо будь-яку іншу слабосолону червону рибку – страва заграє зовсім новими фарбами!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Сьомга слабосолона – 100 гр.
- крабові Палички – 100 гр.
- Яйця (варені) – 2 шт.
- Рис (відварений) – 1 склянка
- Огірок – 1 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рис ретельно промиваємо, відварюємо в підсоленій воді і відкидаємо на друшляк або сито, дозволяючи стекти надлишків рідини.
Крок 2. Дрібно кришимо крабові палички і з’єднуємо в глибокій піалі із рисом.
Крок 3. Варені яйця дрібно шаткуємо.
Крок 4. Нарізаємо свіжий огірок і пір’я зеленого лука – відправляємо до інших компонентів.
Крок 5. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, присмачую майонезом і гарненько перемішуємо.
Крок 6. Рибу ріжемо маленькими кубиками, викладаємо в кулінарну форму рівним шаром і поверх трамбуем порцію салату.
Крок 7. Перевертаємо форму на плоске блюдо і страва готова. Приємного апетиту!