Як приготувати салат «Обжорка» з печінкою
Салат «Обжорка» з печінкою – смачний, поживний і неймовірно корисний. Це різновид всіма улюбленого класичного рецепту. Замінивши м’ясо печінкою отримуємо дуже цікаву холодну закуску. Обов’язково спробуйте цей салатик, новий смак звичного страви вас точно приємно здивує!
Порції: 4
Час приготування: 40 хв.
Склад:
- Печінка свиняча – 200 гр.
- Солоні огірки – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль, перець – за смаком
- Майонез – 2 ст. л.
- Соняшникова олія – для смаження
- Зелень (петрушка, кріп) – за бажанням
Процес приготування:
1. Печінка потрібно промити, видалити з неї всі плівки і розрізати на невеликі смужки 1 на 2 див.
2. Тепер обсмажуємо її з обох боків на олії.
3. Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці.
4. Підготовлену моркву обсмажуємо до м’якості на олії на помірному вогні.
5. Солоні огірки промиваємо і довільно нарізаємо невеликими шматочками.
6. Цибулю чистимо від луски і ріжемо її півкільцями.
7. З’єднуємо в салатниці всі продукти, заправляємо їх майонезом. Солимо і перчимо салат по своєму смаку.
Порада: для краси і літнього настрою додаємо в салат подрібнену зелень. Готову страву прикрашаємо листочками петрушки.
Приємного апетиту!