Салат Обжорка класичний – 10 рецептів з покроковими фото

Як приготувати салат «Обжорка» з печінкою

Салат «Обжорка» з печінкою – смачний, поживний і неймовірно корисний. Це різновид всіма улюбленого класичного рецепту. Замінивши м’ясо печінкою отримуємо дуже цікаву холодну закуску. Обов’язково спробуйте цей салатик, новий смак звичного страви вас точно приємно здивує!

Порції: 4

Час приготування: 40 хв.

Склад:

  • Печінка свиняча – 200 гр.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія – для смаження
  • Зелень (петрушка, кріп) – за бажанням

Процес приготування:

1. Печінка потрібно промити, видалити з неї всі плівки і розрізати на невеликі смужки 1 на 2 див.

2. Тепер обсмажуємо її з обох боків на олії.

3. Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці.

4. Підготовлену моркву обсмажуємо до м’якості на олії на помірному вогні.

5. Солоні огірки промиваємо і довільно нарізаємо невеликими шматочками.

6. Цибулю чистимо від луски і ріжемо її півкільцями.

7. З’єднуємо в салатниці всі продукти, заправляємо їх майонезом. Солимо і перчимо салат по своєму смаку.

Порада: для краси і літнього настрою додаємо в салат подрібнену зелень. Готову страву прикрашаємо листочками петрушки.

Приємного апетиту!