Простий і смачний салат «форель під шубою»
Якщо ви любите традиційну оселедець під шубою, спробуйте і цей варіант, приготований з фореллю, порівняйте. Салат з червоною рибою виходить трохи ніжніше за смаком. Відмінна альтернатива для тих, хто недолюблює оселедець.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Форель солона – 200-300 гр.
- Буряк відварна – 3-4 шт.
- Морква відварна – 2 шт.
- Картопля відварна – 2-3 шт.
- Яйця варені – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Майонез – за смаком.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Крок 1. Форель і очищений ріпчасту цибулю ріжемо невеликими кубиками. Перемішуємо, додаємо рослинне масло, знову перемішуємо.
Крок 2. Першим шаром кладемо в салатницю натертий на крупній тертці варену картоплю. Змащуємо майонезом. Якщо ви хочете, щоб форма салату була ідеально круглою, укладайте шари кулінарне кільце. Перед подачею залишиться його зняти – страва вийде гарної форми з рівними краями.
Крок 3. На картоплю викладаємо рибно-цибульну масу, вирівнюємо. Змащуємо майонезом.
Крок 4. Далі кладемо натерті на тертці варені яйця і майонез.
Крок 5. Наступним шаром розподіляємо терту на тертці варену моркву. Знову змащуємо майонезом.
Крок 6. Завершальний шар – терта на терці варена буряк, також змащений майонезом. Сформований салат ставимо в холодильник просочитися на кілька годин.
Крок 7. Поверхня прикрашаємо зеленню перед подачею. Салат зручно розрізати на шматочки лопаткою.