Салат з фореллю – 5 смачних рецептів з покроковими фото

Простий і смачний салат «форель під шубою»

Якщо ви любите традиційну оселедець під шубою, спробуйте і цей варіант, приготований з фореллю, порівняйте. Салат з червоною рибою виходить трохи ніжніше за смаком. Відмінна альтернатива для тих, хто недолюблює оселедець.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Форель солона – 200-300 гр.
  • Буряк відварна – 3-4 шт.
  • Морква відварна – 2 шт.
  • Картопля відварна – 2-3 шт.
  • Яйця варені – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Крок 1. Форель і очищений ріпчасту цибулю ріжемо невеликими кубиками. Перемішуємо, додаємо рослинне масло, знову перемішуємо.

Крок 2. Першим шаром кладемо в салатницю натертий на крупній тертці варену картоплю. Змащуємо майонезом. Якщо ви хочете, щоб форма салату була ідеально круглою, укладайте шари кулінарне кільце. Перед подачею залишиться його зняти – страва вийде гарної форми з рівними краями.

Крок 3. На картоплю викладаємо рибно-цибульну масу, вирівнюємо. Змащуємо майонезом.

Крок 4. Далі кладемо натерті на тертці варені яйця і майонез.

Крок 5. Наступним шаром розподіляємо терту на тертці варену моркву. Знову змащуємо майонезом.

Крок 6. Завершальний шар – терта на терці варена буряк, також змащений майонезом. Сформований салат ставимо в холодильник просочитися на кілька годин.

Крок 7. Поверхня прикрашаємо зеленню перед подачею. Салат зручно розрізати на шматочки лопаткою.