Салат з капусти, перцю, огірків та моркви на зиму
До нарізаної капусти, огірків, перцю, репчатому цибулі і помідорів додається соняшникову олію, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишають на 2 години. Потім все розкладається по банкам, стерилізується і відправляється на зберігання в темне місце.
Час готування: 2 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 20.
Склад:
- Капуста – 500 гр.
- Огірки – 500 гр.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Помідори – 500 гр.
- Олія соняшникова – 100 гр.
- Оцет столовий – 80 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2.5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. З капусти, знімаємо верхні листки, промиваємо під проточною водою, обсушуємо і дрібно шаткуємо. Відправляємо все у глибоку каструлю.
Крок 2. Болгарський перець також промиваємо, видаляємо плодоніжки з насінням, нарізаємо соломкою і додаємо до нарізаної капусти.
Крок 3. Огірки промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Також можна зробити це за допомогою кухонного комбайна.
Крок 4. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Відправляємо його до інших овочів.
Крок 5. Помідори промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Додаємо їх у каструлю.
Крок 6. Тепер додаємо до овочів сіль, цукровий пісок, олію і оцет. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти при кімнатній температурі 1.5-2 години, щоб інгредієнти пустили сік. Протягом цього часу періодично помішуємо салат.
Крок 7. В цей час вимиваємо банки під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, злегка утрамбовуємо його, прикривають кришками і стерилізуємо всі 20-25 хвилин після закипання. Закорковуємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або покривало і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне сухе місце. Відкриваємо взимку і подаємо вітамінний салат до столу з улюбленими стравами. Приємного апетиту!