Салати з морепродуктів – це неймовірно зручна їжа, на приготування якої йде зовсім небагато часу, а при використанні готових морських коктейлів, які складаються з креветок, мідій, кальмарів і крабових паличок, достатньо лише занурити асорті в окріп на кілька хвилин і пересипати в салатник. До того ж, всі молюски без винятку дуже багаті білками, жирами і амінокислотами, які засвоюються в кілька разів швидше, ніж речовини, отримані з птиці і червоного м’яса.
Смачний салат з морським коктейлем в олії
Поєднання томатів, огірків і болгарського перцю з морепродуктів в олії – це неймовірно смачно, корисно, а головне – легко! Таким салатом можна, без докорів совісті, поласувати пізно ввечері і не турбуватися про зайві кілограми.
Інгредієнти на
4 порц.
- Огірок 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Коктейль з морепродуктів 200 гр.
- Сік лимонний 4 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
Процес приготування:
- Салат з морським коктейлем готується дуже легко і швидко. Огірки і помідори нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в глибокий салатник.
- Болгарський перець розрізаємо навпіл, зачищаємо від білих перегородок і насіння, ріжемо тонкою соломкою.
- Червоний цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо і обдаємо окропом з лимонним соком, залишаємо просочуватися на 7-10 хвилин.
- Упаковку з морепродуктів розкриваємо і виливаємо надлишки масла.
- Перекладаємо морепродукти до подрібненим овочам.
- Цибуля віджимаємо і перекладаємо до інших складових салату.
- Заправляємо інгредієнти ложкою нерафінованої оливкової олії.
- Ретельно перемішуємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Салат із заморожених морепродуктів «Морський коктейль»
Будь-яке блюдо, в складі якого присутні морепродукти – автоматично стає делікатесним, завдяки своєму ніжному смаку і приємною щільною текстурою. До того ж, для готування корисних і дуже смачних салатів можна використовувати не тільки мариновані молюски, але і заморожені.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Коктейль морський заморожений – 200 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томати – 200 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Листя салату – 10-15 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло соняшникове – 70 мл
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом наливаємо в каструлю близько півлітра води і ставимо на вогонь – закипати.
Крок 2. Як тільки вміст жароміцної посуду почне булькати – засипаємо морепродукти і відварюємо їх не більше 3-4 хвилин, щоб вони не стали «гумовими».
Крок 3. Відкидаємо молюсків на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини, і після перекладаємо в салатник, заправляємо соком лимона і двома ложками олії.
Крок 4. Поки дари моря остигають, огірок нарізаємо невеликими шматочками або соломкою.
Крок 5. Аналогічним способом подрібнюємо помідори.
Крок 6. Солодкий перець очищаємо від насіння і плодоніжки, нарізаємо брусочками.
Крок 7. Промитий і обсушенный листовий салат рвемо руками.
Крок 8. З’єднуємо всі підготовлені компоненти в одній посуді, додаємо часник, пропущений через прес, солимо і перчимо до смаку, підливаємо трохи олії і ретельно перемішуємо. Приємного апетиту!
Салат з морським коктейлем і пекінською капустою
Приготуємо швидкий і дуже смачний салат, який чудово підходить для пізнього вечері (у разі заміни майонезу йогуртом) або подачі до святкового столу, адже його основу складають різні молюски, які відрізняються своїм тонким вишуканим смаком і приємним ненав’язливим ароматом.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Коктейль морський заморожений – 300 гр.
- Капуста пекінська – 1 качан.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дії, викладаємо всі продукти, зазначені в списку, на робочу поверхню.
Крок 2. Пересипаємо дари моря в киплячу воду і рівно через три хвилини виловлюємо і відкидаємо на друшляк.
Крок 3. Невеликий качан капусти шаткуємо тонкою соломкою.
Крок 4. Пучок зеленого цибулі ретельно обполіскуємо водою і максимально дрібно рубаємо.
Крок 5. Всі підготовлені компоненти з’єднуємо в глибокому посуді, заправляємо майонезом і підсолюємо по своєму смаку.
Крок 6. Ретельно перемішуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Простий і швидкий салат «Морський коктейль» з майонезом
Будь-які салати, приготовані з додаванням морського коктейлю, мають неповторний смак і аромат, а так само вони дуже багаті білками, насиченими жирами і мікроелементами. Така страва ідеально підходить для повноцінного і ситного перекусу або обіду.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- морський Коктейль – 400 гр.
- крабові Палички – 300 гр.
- Яйця (варені) – 2 шт.
- Маслини (без кісточки) – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Коньяк – 50 мл
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо морепродукти і відварюємо близько 2-3 хвилин в киплячій воді.
Крок 2. У сковорідці розігріваємо трохи олії і обсмажуємо молюсків.Крок 3. Також відправляємо в сковороду часник, пропущений через прес і сіль за смаком.
Крок 4. Після, вливаємо коньяк і протягом декількох хвилин выпариваем алкоголь, знімаємо з вогню.
Крок 5. Крабові палички ріжемо кружальцями.
Крок 6. Варені яйця очистити від шкаралупи і дрібно кришимо.Крок 7. Маслини нарізаємо половинками або кільцями.
Крок 8. З’єднуємо всі підготовлені компоненти з морепродуктів в салатнику, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Приємного апетиту!
Салат з морського коктейлю в розсолі, з огірком і яйцем
чи Знаєте ви, що морепродукти чудово поєднуються з відварною картоплею, яйцями і свіжими огірками? А якщо заправити всі ці інгредієнти майонезом, то ми отримаємо неймовірно ніжний і смачний салат.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- морський Коктейль в розсолі – 1 банку.
- Яйця (варені) – 4 шт.
- Картопля (відварена) – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Сіль – ½ ч. л.
- Майонез – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Варену картоплю нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Крок 2. У свіжих огірків відрізаємо бічні частини і подрібнюємо аналогічно картоплі.Крок 3. Банку кукурудзи акуратно піднімаємо і зливаємо надлишки рідини.
Крок 4. Попередньо відварені яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно рубаємо.
Крок 5. Відкриваємо баночку з морським коктейлем в розсолі.
Крок 6. Виливаємо рідина.
Крок 7. Перекладаємо морепродукти на обробну дошку і нарізаємо більш дрібно, великих молюсків.
Крок 8. Пересипаємо всі нарізані інгредієнти в глибоку тарілку і гарненько перемішуємо.
Крок 9. Заправляємо салат майонезом, досолює по своєму смаку і ще раз перемішуємо.
Крок 10. Прибираємо страву на 20-30 хвилин у холодильну камеру для охолодження.Крок 11. Після, розкладаємо салатик з порційним піали і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Смачний салат з морським коктейлем і крабовими паличками
Маючи в морозилці упаковку асорті морепродуктів, яке в народі називають «морським коктейлем» можна дуже просто і легко приготувати неймовірно смачний салат, на приготування якого піде не більше, ніж півгодини, а результат вас приємно здивує.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- морський Коктейль – 500 гр.
- крабові Палички – 200 гр.
- Яйця (варені) – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 15 мл
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Морепродукти заздалегідь виймаємо з морозилки і коли вони повністю відтануть, пересипаємо в друшляк і даємо трохи часу, щоб вся рідина стекла. Тим часом у сковороді розігріваємо масло і ароматизируем його, злегка обсмажуємо очищені часточки часнику. Як тільки зубки почнуть темніти – виймаємо і викидаємо.
Крок 2. У ароматне масло засипаємо морський коктейль і обсмажуємо на сильному вогні кілька хвилин, після викладаємо молюсків на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Крок 3. Крабові палички ріжемо невеликими кубиками і відправляємо в глибоку тарілку.
Крок 4. Яйця «звільняємо» від шкаралупи, подрібнюємо і додаємо до крабовим паличкам.
Крок 5. В ту ж ємність пересипаємо злегка остиглі морепродукти.
Крок 6. Заправляємо компонент майонезом, солимо і за бажанням, засипаємо мелконарубленную зелень. Перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати салат з морським коктейлем і руколою?
Коли вже дуже хочеться покуштувати ресторанних страв, але вибратися, можливості немає: повторюємо кулінарні шедеври у себе на кухні, не витративши на їх приготування масу часу і сил. Готуємо легкий і смачний салатик з корисних молюсків, і свіжої рукколи.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- морський Коктейль – 200 гр.
- Рукола – 150 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томати «черрі» — 10 шт.
- Яйця перепелині (варені) – 6 шт.
- Маслини – ½ банки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для заправки:
- Сік лимона – 10 мл
- Масло оливкова – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Рукколу (можна додати будь-яку іншу зелень) ретельно промиваємо водою, обсушуємо і рвемо руками.Крок 2. Черрі ріжемо на половинки або четвертинки.
Крок 3. Солодкий перець ріжемо навпіл, видаляємо білі перегородки і насіння, нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 4. Маслини розрізаємо навпіл.
Крок 5. Яйця очищаємо від шкаралупи і розрізаємо навпіл.Крок 6. Об’єднуємо всі компоненти в посуді з високими бортиками. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Крок 7. Розкриваємо упаковку з морепродуктів і перекладаємо їх до решти інгредієнтів, поливаємо оливковою олією і скроплюємо соком лимона.
Крок 8. Гарненько перемішуємо, для рівномірного розподілу заправки і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату з морським коктейлем і авокадо
Коли гості на порозі, а пригощати їх нічим – готуємо неймовірно смачний і ефектний салат з морського коктейлю з додаванням стиглого авокадо. Для подачі використовується кулінарне кільце, завдяки чому, готова страва виходить не тільки апетитним, але ще і дуже красивим.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- морський Коктейль – 200 гр.
- Авокадо – 2 шт.
- Листя салату – 3 шт.
- Оливки – 8 шт.
- Томати – 2 шт.
- Сік лимона – 1-2 ст. л
- Цибуля червоний – ½ шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.Крок 2. Помідори і авокадо нарізаємо кубиками і скроплюємо соком лимона, маслини – кільцями, а половинку червоної цибулини дрібно шаткуємо.
Крок 3. Упаковку з морепродуктів відкриваємо і зливаємо маринад, перекладаємо в ємність з іншими компонентами. Так само додаємо салатні листя, порвані на шматочки руками. Заправляємо салат майонезом і посипаємо чорним меленим перцем, сіллю.
Крок 4. За допомогою кулінарного кільця викладаємо страву на плоске блюдо і злегка утрамбовуємо.
Крок 5. За бажанням, декоруємо зеленим салатом і зеленню. Приємного апетиту!