Салат з моцарелою і помідорами — один з найпопулярніших святкових салатів. Він яскравий і легкий, привертає до себе увагу і зовсім не даремно. Моцарелла і помідори – це класичне поєднання, яке подобається всім. У статті ви знайдете 8 оригінальних рецептів салату з цими інгредієнтами в основі.
Салат з моцарелою, помідорами та базиліком
В цьому салаті використовується традиційне поєднання продуктів за аналогією зі знаменитою італійською закускою капрезе. Блюдо виходить соковитим, смачним і легким, то що потрібно, щоб розігріти апетит перед основною стравою.
Інгредієнти на
2 порц.
- Помідори 4 шт.
- Сир Моцарела 100 гр.
- Цибуля зелена 2 ст. л.
- Базилік свіжий 6 шт.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Масло рослинне 2 ст.л.
- Бальзамічний оцет 2 ч. л.
- Петрушка 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачний салат з моцарелою і помідорами? Овоч наріжте скибочками, викладіть в миску. Додайте подрібнену петрушку.
- Далі додайте нарізані зелену цибулю і базилік.
- олія змішайте з бальзамічним оцтом.
- Додайте заправку до подрібненим інгредієнтів, посоліть, додайте цукор і приправте за смаком, перемішайте.
- Наріжте моцарелу, доповніть нею салат і подавайте страву до столу.
Приємного апетиту!
Смачний салат з моцарелою, помідорами і огірками
Салат зі свіжих овочів чудово доповнить будь-який прийом їжі. Тим більше, що готувати такі закуски простіше простого. Розбавити овочі можна шматочками соковитою моцарелли. Цей сир має нейтральний смак, тому салат можна приправити за смаком.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Моцарелла – 50 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля червоний – 0,5 шт.
- Листя чебрецю – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Приготуйте заправку для салату. Змішайте оливкова олія, лимонний сік, сіль, мелений перець і сушений орегано.
2. Додайте заправку листя чебрецю і нарізаний червоний лук, перемішайте.
3. Огірки наріжте кружечками, викладіть їх в миску і змішайте з заправкою.
4. Помідори наріжте кубиками, викладіть в миску, перемішайте.
5. Моцарелу довільно наріжте, додайте до решти інгредієнтів і добре перемішайте. Салат подавайте до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Салат з моцарелою в кульках і помідорами черрі
Салат з кульками моцарели і помідорами черрі – це суто італійська класика, яку ви можете подати до свого обіднього столу. Закуска виходить яскравою, смачною і вишуканою, особливо якщо додати в заправку трохи бальзамічного оцту.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Моцарелла – 125 гр.
- Помідори черрі – 400 гр.
- Маслини без кісточок – 1 банка.
- Петрушка – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Салат – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
- Оцет бальзамічний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Помідори помийте і розріжте навпіл.
2. Маслини наріжте кільцями.
3. Кульки моцарелли розріжте навпіл або залиште цілими, за вашим бажанням.
4. Додайте в миску нарізану петрушку і базилік. Влийте оливкову олію, бальзамічний оцет, додайте сіль і перець за смаком. Салат перемішайте.
5. На блюдо покладіть цілі листя салату, викладіть закуску і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати салат з моцарелою, томатами і креветками?
Красивий і смачний салат, який готується за лічені хвилини. Простий, але поживний салат з креветками, помідорами і моцарелою можна подати до сніданку, обіду або вечері, в ньому присутні вуглеводи, білки і корисні жири – все, що необхідно для повноцінного функціонування організму.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Креветки варені – 250 гр.
- Моцарелла – 150 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Салат – 100 гр.
- Для заправки:
- Масло рослинне – 30 мл
- Лимон – 1 шт.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Помідори помийте і наріжте часточками.
2. Моцарелу наріжте невеликими шматочками.
3. Лимон добре промийте, натріть цедру на дрібній тертці.
4. Видавіть сік з лимона.
5. Змішайте рослинне масло і лимонний сік.
6. В заправку додайте гірчицю.
7. Посоліть і приправте заправку.
8. Добре перемішайте.
9. У мисці змішайте листя салату, креветки, помідори і моцарелу.
10. У салат додайте заправку, перемішайте.
11. Перед подачею посипте салат тертої лимонної цедрою.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату з моцарелою і в’яленими помідорами
В’ялені помідори – смачна добавка для різних закусок, у тому числі їх сміливо можна додавати в салат. Блюдо на основі Моцарели і в’ялених помідорів, виходить ароматним, поживним і насиченим.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 1.
Інгредієнти:
- в’ялені Помідори – 4 шт.
- Оливки зелені – 10 шт.
- Цибуля червоний – 0,5 шт.
- Моцарелла – 40 гр.
- Масло оливкове – 40 гр.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Базилік – 1 гілка.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців горошком – за смаком.
- Салат листовий – 40 гр.
Процес приготування:
1. Цибулю наріжте тонкими кільцями, моцарелу – кубиками, оливки і в’ялені помідори – в довільному порядку.
2. Листя салату порвіть руками і викладіть на блюдо.
3. Зверху на салат покладіть в’ялені помідори.
4. Далі покладіть оливки і цибулю.
5. Розсипте кубики моцарелли.
6. Змішайте оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, перець і подрібнений базилік. Заправте салат отриманим соусом, перемішайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий салат з моцарелою, помідорами і руколою
Салат з моцарелли, помідорів і рукколи готується дуже швидко, всі інгредієнти не вимагають попередньої обробки. Рукола має злегка гоструватий смак, тому її часто використовують в салатах як прянощі.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Помідори черрі – 15 шт.
- Цибуля червоний – 0,5 шт.
- Базилік – 1 жменя.
- Моцарелла – 100 гр.
- Рукола – 1 пучок.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Оцет бальзамічний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Помідори черрі розрізати навпіл.
2. Половинку головки червоної цибулі наріжте пір’ям.
3. У миску покладіть помідори, цибулю і половину базиліка. Влийте 2 столові ложки оливкової олії, посоліть, приправте і перемішайте.
4. На блюдо викладіть рукколу, великі стебла можна порвати руками. Полийте рукколу залишилися олією і бальзамічним оцтом.
5. На рукколу викладіть суміш помідорів, цибулі і базиліка, зверху розсипте кульки моцарелли. Салат готовий, можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Італійський салат з моцарелою, помідорами і соусом песто
Простий в приготуванні, зате який гарний зовнішній вигляд! Салат з моцарелли, помідорів з соусом песто, дозволить вам створити атмосферу теплого італійського вечори в себе вдома.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Нектарин – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Моцарелла – 1 шт.
- Оливки чорні – за смаком.
- Рукола – за смаком.
- Соус песто – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Рукколу помийте і зріжте тверді стебла.
2. Помідори наріжте кубиками.
3. З нектарина вийміть кісточку і наріжте його кубиками.
4. Моцарелу також наріжте кубиками.
5. Всі подрібнені інгредієнти змішайте в мисці, додайте оливки, соус песто і перемішайте. Салат можна подавати до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з моцарелою, помідорами та базиліком
Чудове літнє блюдо прямо з сонячної Італії. Солодкі соковиті помідори чудово поєднуються з ароматним базиліком і нейтральною по смаку моцарелою. Обов’язково спробуйте самі і почастуєте близьких.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 1-2.
Склад:
- Помідори черрі – ¾ склянки
- Моцарелла в кульках – 120 гр.
- Базилік – за смаком.
- Перець гострий – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лимон – за смаком.
Процес приготування:
1. Помідори черрі помийте і розріжте навпіл.
2. Перекладіть в салатницю часточки помідорів і кульки моцарелли.
3. Додайте листочки базиліка.
4. Гострий перець наріжте кільцями, трохи прожарити його на сухій сковороді.
5. Додайте гострий перець в салатницю, посоліть, приправте інгредієнти за смаком, збризніть лимонним соком і оливковою олією.
6. Перемішайте і подавайте салат до столу.
Приємного апетиту!