Салат з моцарелою і помідорами – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з моцарелою і помідорами — один з найпопулярніших святкових салатів. Він яскравий і легкий, привертає до себе увагу і зовсім не даремно. Моцарелла і помідори – це класичне поєднання, яке подобається всім. У статті ви знайдете 8 оригінальних рецептів салату з цими інгредієнтами в основі.

Салат з моцарелою, помідорами та базиліком

В цьому салаті використовується традиційне поєднання продуктів за аналогією зі знаменитою італійською закускою капрезе. Блюдо виходить соковитим, смачним і легким, то що потрібно, щоб розігріти апетит перед основною стравою.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Помідори 4 шт.
  • Сир Моцарела 100 гр.
  • Цибуля зелена 2 ст. л.
  • Базилік свіжий 6 шт.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст.л.
  • Бальзамічний оцет 2 ч. л.
  • Петрушка 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з моцарелою і помідорами? Овоч наріжте скибочками, викладіть в миску. Додайте подрібнену петрушку.
  2. Далі додайте нарізані зелену цибулю і базилік.
  3. олія змішайте з бальзамічним оцтом.
  4. Додайте заправку до подрібненим інгредієнтів, посоліть, додайте цукор і приправте за смаком, перемішайте.
  5. Наріжте моцарелу, доповніть нею салат і подавайте страву до столу.

Приємного апетиту!

Смачний салат з моцарелою, помідорами і огірками

Салат зі свіжих овочів чудово доповнить будь-який прийом їжі. Тим більше, що готувати такі закуски простіше простого. Розбавити овочі можна шматочками соковитою моцарелли. Цей сир має нейтральний смак, тому салат можна приправити за смаком.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Моцарелла – 50 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Листя чебрецю – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Приготуйте заправку для салату. Змішайте оливкова олія, лимонний сік, сіль, мелений перець і сушений орегано.

2. Додайте заправку листя чебрецю і нарізаний червоний лук, перемішайте.

3. Огірки наріжте кружечками, викладіть їх в миску і змішайте з заправкою.

4. Помідори наріжте кубиками, викладіть в миску, перемішайте.

5. Моцарелу довільно наріжте, додайте до решти інгредієнтів і добре перемішайте. Салат подавайте до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Салат з моцарелою в кульках і помідорами черрі

Салат з кульками моцарели і помідорами черрі – це суто італійська класика, яку ви можете подати до свого обіднього столу. Закуска виходить яскравою, смачною і вишуканою, особливо якщо додати в заправку трохи бальзамічного оцту.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Моцарелла – 125 гр.
  • Помідори черрі – 400 гр.
  • Маслини без кісточок – 1 банка.
  • Петрушка – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Салат – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Помідори помийте і розріжте навпіл.

2. Маслини наріжте кільцями.

3. Кульки моцарелли розріжте навпіл або залиште цілими, за вашим бажанням.

4. Додайте в миску нарізану петрушку і базилік. Влийте оливкову олію, бальзамічний оцет, додайте сіль і перець за смаком. Салат перемішайте.

5. На блюдо покладіть цілі листя салату, викладіть закуску і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат з моцарелою, томатами і креветками?

Красивий і смачний салат, який готується за лічені хвилини. Простий, але поживний салат з креветками, помідорами і моцарелою можна подати до сніданку, обіду або вечері, в ньому присутні вуглеводи, білки і корисні жири – все, що необхідно для повноцінного функціонування організму.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Креветки варені – 250 гр.
  • Моцарелла – 150 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Салат – 100 гр.
  • Для заправки:
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Помідори помийте і наріжте часточками.

2. Моцарелу наріжте невеликими шматочками.

3. Лимон добре промийте, натріть цедру на дрібній тертці.

4. Видавіть сік з лимона.

5. Змішайте рослинне масло і лимонний сік.

6. В заправку додайте гірчицю.

7. Посоліть і приправте заправку.

8. Добре перемішайте.

9. У мисці змішайте листя салату, креветки, помідори і моцарелу.

10. У салат додайте заправку, перемішайте.

11. Перед подачею посипте салат тертої лимонної цедрою.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з моцарелою і в’яленими помідорами

В’ялені помідори – смачна добавка для різних закусок, у тому числі їх сміливо можна додавати в салат. Блюдо на основі Моцарели і в’ялених помідорів, виходить ароматним, поживним і насиченим.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • в’ялені Помідори – 4 шт.
  • Оливки зелені – 10 шт.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Моцарелла – 40 гр.
  • Масло оливкове – 40 гр.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Базилік – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців горошком – за смаком.
  • Салат листовий – 40 гр.

Процес приготування:

1. Цибулю наріжте тонкими кільцями, моцарелу – кубиками, оливки і в’ялені помідори – в довільному порядку.

2. Листя салату порвіть руками і викладіть на блюдо.

3. Зверху на салат покладіть в’ялені помідори.

4. Далі покладіть оливки і цибулю.

5. Розсипте кубики моцарелли.

6. Змішайте оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, перець і подрібнений базилік. Заправте салат отриманим соусом, перемішайте і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий салат з моцарелою, помідорами і руколою

Салат з моцарелли, помідорів і рукколи готується дуже швидко, всі інгредієнти не вимагають попередньої обробки. Рукола має злегка гоструватий смак, тому її часто використовують в салатах як прянощі.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Помідори черрі – 15 шт.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Базилік – 1 жменя.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Рукола – 1 пучок.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Помідори черрі розрізати навпіл.

2. Половинку головки червоної цибулі наріжте пір’ям.

3. У миску покладіть помідори, цибулю і половину базиліка. Влийте 2 столові ложки оливкової олії, посоліть, приправте і перемішайте.

4. На блюдо викладіть рукколу, великі стебла можна порвати руками. Полийте рукколу залишилися олією і бальзамічним оцтом.

5. На рукколу викладіть суміш помідорів, цибулі і базиліка, зверху розсипте кульки моцарелли. Салат готовий, можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Італійський салат з моцарелою, помідорами і соусом песто

Простий в приготуванні, зате який гарний зовнішній вигляд! Салат з моцарелли, помідорів з соусом песто, дозволить вам створити атмосферу теплого італійського вечори в себе вдома.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Нектарин – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Моцарелла – 1 шт.
  • Оливки чорні – за смаком.
  • Рукола – за смаком.
  • Соус песто – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Рукколу помийте і зріжте тверді стебла.

2. Помідори наріжте кубиками.

3. З нектарина вийміть кісточку і наріжте його кубиками.

4. Моцарелу також наріжте кубиками.

5. Всі подрібнені інгредієнти змішайте в мисці, додайте оливки, соус песто і перемішайте. Салат можна подавати до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з моцарелою, помідорами та базиліком

Чудове літнє блюдо прямо з сонячної Італії. Солодкі соковиті помідори чудово поєднуються з ароматним базиліком і нейтральною по смаку моцарелою. Обов’язково спробуйте самі і почастуєте близьких.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1-2.

Склад:

  • Помідори черрі – ¾ склянки
  • Моцарелла в кульках – 120 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

1. Помідори черрі помийте і розріжте навпіл.

2. Перекладіть в салатницю часточки помідорів і кульки моцарелли.

3. Додайте листочки базиліка.

4. Гострий перець наріжте кільцями, трохи прожарити його на сухій сковороді.

5. Додайте гострий перець в салатницю, посоліть, приправте інгредієнти за смаком, збризніть лимонним соком і оливковою олією.

6. Перемішайте і подавайте салат до столу.

Приємного апетиту!