Просто рецепт салату з огірків з цибулею і з морквою
Салат з огірків, цибулі та моркви багатий вітамінами і має чудовий аромат. Овочі не піддаються сильної термічній обробці, завдяки чому зберігають свій натуральний смак і свіжість.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Огірки – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет 9 % – 1 склянка
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Цукор – 0,5 склянки
- Перець запашний – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі ретельно помийте і очистіть від залишків землі і піску. Огірки наріжте кружечками однієї товщини.
2. Моркву очистіть і натріть її на крупній тертці або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.
3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
4. У глибокій емальованому мисці змішайте всі подрібнені овочі, додайте цукор, сіль, оцет і перець, все добре перемішайте. Прикрийте ємність кришкою і залиште салат на 2,5-3 години.
5. Через 3 години розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, прикрийте їх кришками і стерилізуйте в окропі 10-15 хвилин. Потім щільно закрийте банки переверніть їх догори дном і залиште до повного охолодження в такому положенні. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!