Салат з огірків з цибулею на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Просто рецепт салату з огірків з цибулею і з морквою

Салат з огірків, цибулі та моркви багатий вітамінами і має чудовий аромат. Овочі не піддаються сильної термічній обробці, завдяки чому зберігають свій натуральний смак і свіжість.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет 9 % – 1 склянка
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Перець запашний – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі ретельно помийте і очистіть від залишків землі і піску. Огірки наріжте кружечками однієї товщини.

2. Моркву очистіть і натріть її на крупній тертці або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.

3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

4. У глибокій емальованому мисці змішайте всі подрібнені овочі, додайте цукор, сіль, оцет і перець, все добре перемішайте. Прикрийте ємність кришкою і залиште салат на 2,5-3 години.

5. Через 3 години розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, прикрийте їх кришками і стерилізуйте в окропі 10-15 хвилин. Потім щільно закрийте банки переверніть їх догори дном і залиште до повного охолодження в такому положенні. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!