Салат «Цезар» з пекінською капустою в домашніх умовах
«Цезар» – один з найвідоміших у світі салатів, існує величезна безліч його рецептів. Зазвичай його готують з листям салату, але за його відсутністю салатні листя можна замінити не менш смачною пекінською капустою.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Для заправки:
- Сметана 10 % – 100 мл
- Гірчиця суха – 0,25 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Перець лимонний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Основні інгредієнти:
- Сир твердий – 70 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Огірки – 0,5 шт.
- Кріп – 2 гілки.
- Грудка куряча — 1 шт.
- Крутони дрібні – 40 гр.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе помийте і наріжте прямокутними шматочками. Обсмажте м’ясо на олії, посоліть і приправте за смаком.
2. Пекінську капусту наріжте смужками.
3. Часник подрібніть. Змішайте всі інгредієнти для заправки в окремій мисці.
4. Помідори черрі розрізати на чотири частини, огірок наріжте кубиками, сир натріть на тертці, зелень дрібно порубаєте. Перекладіть всі інгредієнти в миску, додайте половину крутонів. Додайте заправку в салат, перемішати.
5. На тарілці розкладіть листя пекінської капусти, на них викладіть салат, посипте їх рештою крутонами. Цезар готовий, можна подавати його до столу.
Приємного апетиту!