Салат з сьомгою – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Салат зі слабосоленої сьомгою і авокадо

Салати з сьомгою можна віднести до ситним і поживним закусок. Таке блюдо можна взяти з собою на роботу або в дорогу, для щільного перекусу. А поєднання сьомги і авокадо є найбільш вдалим для салату.

Час приготування: 15

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 400 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Помідори черрі – 250 гр.
  • Салат листовий – 1 пучок.
  • Огірок – 2 шт.

Для заправки:

  • Жовток – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус рибний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сьомгу наріжте невеликими кубками.

Крок 2. Авокадо помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками.

Крок 3. Помідори черрі помийте і розріжте навпіл.

Крок 4. Огірки помийте і наріжте тонкими полукружками.

Крок 5. Головку червоного цибулі очистіть і наріжте пір’ям.

Крок 6. Салат промийте, просушіть і порвіть руками на великі шматки.

Крок 7. Всі нарізані інгредієнти складіть в миску, не перемішуйте.

Крок 8. Тепер необхідно приготувати заправку для салату. У миску викладіть жовтки, додайте столову ложку води і оливкову олію, добре збийте інгредієнти. Далі додайте гірчицю, рисовий оцет і рибний соус, ще раз добре збийте. В кінці додайте подрібнений часник, перемішайте і заправте салат.

Крок 9. Салат з сьомгою і авокадо готовий, можна насолоджуватися чудовим смаком.