Салат зі слабосоленої сьомгою і авокадо
Салати з сьомгою можна віднести до ситним і поживним закусок. Таке блюдо можна взяти з собою на роботу або в дорогу, для щільного перекусу. А поєднання сьомги і авокадо є найбільш вдалим для салату.
Час приготування: 15
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4
Склад:
- Сьомга слабосолона – 400 гр.
- Авокадо – 2 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Помідори черрі – 250 гр.
- Салат листовий – 1 пучок.
- Огірок – 2 шт.
Для заправки:
- Жовток – 2 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вода – 1 ст. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Соус рибний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сьомгу наріжте невеликими кубками.
Крок 2. Авокадо помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками.
Крок 3. Помідори черрі помийте і розріжте навпіл.
Крок 4. Огірки помийте і наріжте тонкими полукружками.
Крок 5. Головку червоного цибулі очистіть і наріжте пір’ям.
Крок 6. Салат промийте, просушіть і порвіть руками на великі шматки.
Крок 7. Всі нарізані інгредієнти складіть в миску, не перемішуйте.
Крок 8. Тепер необхідно приготувати заправку для салату. У миску викладіть жовтки, додайте столову ложку води і оливкову олію, добре збийте інгредієнти. Далі додайте гірчицю, рисовий оцет і рибний соус, ще раз добре збийте. В кінці додайте подрібнений часник, перемішайте і заправте салат.
Крок 9. Салат з сьомгою і авокадо готовий, можна насолоджуватися чудовим смаком.