Салат з сьомгою – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Оригінальний салат «Сьомга під шубою»

Нова інтерпретація знаменитого салату «Оселедець під шубою». Звичайно, за смаком салат «Сьомга під шубою» буде відрізнятися від свого альтернативного варіанту, він буде не таким солоним і більш ніжним. На свято, можна подати його порційно в креманках.

Час готування: 70

Час приготування: 70 хв

Порцій – 5

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 150 гр.
  • Рис – 4 ст. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою і зваріть в підсоленій воді. Потім відкиньте рис на друшляк і промийте холодною водою.

Крок 2. Курячі яйця зваріть круто, окремо зваріть моркву. Продукти остудіть і очистіть.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і залийте окропом на кілька хвилин, щоб пішла гіркота.

Крок 4. Філе слабосоленої сьомги наріжте невеликими кубиками. Розкладіть рибу на дно креманок.

Крок 5. На сьомгу покладіть цибулю і змажте цей шар майонезом.

Крок 6. Далі покладіть рисовий шар, його також змастіть майонезом.

Крок 7. Вареные яйця натріть на тертці, викладіть наступним злам, трохи посоліть і полийте майонезом.

Крок 8. Наступним шаром покладіть варену моркву, терту на тертці. Доповніть салат гілочками кропу. До подачі зберігайте «Сьомгу під шубою» в холодильнику.