Салат зі смаженими баклажанами – це просте і одночасно яскраве, ситне і смачне блюдо для літнього столу. Смажені баклажани відмінно поєднуються з різними овочами, заправками, успішно замінюють м’ясо, та й до того ж малокалорійні. Подаються такі салати в теплому вигляді, але неповторний смак і охолоджені. Лінійка салатів з смаженими баклажанами широка і легко вибрати рецепт по особистому смаку.
Салат з баклажанами, смаженими в кукурудзяному крохмалі
Салат з баклажанами, смаженими в кукурудзяному крохмалі відрізняється хрустким смаком за рахунок крохмальної панірування, що не виходить з обсмаженою овочем, а доповнити його можна різними інгредієнтами. У цьому рецепті до смажених баклажанів додамо помідори з часником і петрушкою. Для заправки беремо тільки рослинне масло.
Інгредієнти на
2 порц.
- Баклажан 300 гр.
- Помідори 300 гр.
- Часник 10 гр.
- Петрушка 10 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
- Кунжут 10 гр.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Сіль 1 гр.
- Перець чорний мелений 1 гр.
Процес приготування:
- Щоб салат зі смаженими баклажанами вийшов смачним, треба правильно підготувати цей овоч. Баклажани промийте, обсушіть серветкою, видалите кінчики, наріжте маленькими кубиками і перекладіть в окремий посуд.
- Рівномірно посипте їх кукурудзяним крохмалем.
- Потім добре перемішайте, щоб крохмаль покрив кубики з усіх боків.
- Промийте і обсушіть помідори. Наріжте їх такими ж кубиками, як і баклажани.
- У сковороді розігрійте дві столові ложки рослинної олії і обсмажте на ньому, на середньому вогні нарізку баклажанів до рум’яного кольору.
- Смажені баклажани перекладіть в салатницю і трохи остудіть. Потім додайте до них нарізку помідорів.
- Петрушку промийте, обсушити і дрібно наріжте. Очищені зубки часнику подрібніть на середній тертці. Зелень і часник покласти поверх овочів.
- Посипте все сіллю з чорним перцем, додайте ложку рослинного масла і акуратно перемішайте.
- Приготований салат з баклажанами, смаженими в кукурудзяному крохмалі, розкладіть по порційним салатницам, посипте насінням кунжуту і відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Салат зі смаженими баклажанами, помідорами і сиром
Салат зі смаженими баклажанами, помідорами і сиром доповнить ваш стіл і порадує смакової палітри. Набір інгредієнтів невеликий і головна роль належить баклажанів. Помідори підходять будь-які, а сир вибирається білих сортів: адигейський, моцарела, рікотта або бринза. У цьому рецепті смажимо баклажани з соєвим соусом і салат можна доповнити волоськими горіхами.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Баклажани – 3 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Сир адигейський – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Волоські горіхи – 8 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій простий набір інгредієнтів для салату.
Крок 2. Баклажани промийте, насухо протріть серветкою і наріжте невеликими брусочками. Шкірку знімати необов’язково.
Крок 3. Для смаження баклажанів краще взяти вок, але підійде і звичайна чавунна сковорода. Смажимо баклажани в азіатському стилі: на великому вогні. Добре розігрійте сковороду з рослинним маслом. Швидко і при помішуванні обсмажте на ньому нарізку баклажанів протягом 2-х хвилин. Потім влийте соєвий соус, посмажте ще 2 хвилини, щоб соус випарувався і вимкніть вогонь.
Крок 4. Такими ж, як і баклажани, брусочками наріжте сир з помідорами.
Крок 5. Обсмажені баклажани з нарізкою сиру і помідорів перекладіть в салатницю, акуратно перемішайте і зніміть пробу. Приготований салат зі смаженими баклажанами, помідорами і сиром посипте нарізаною зеленню з волоськими горіхами і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Салат зі смаженими баклажанами, болгарським перцем і помідорами
Салат зі смаженими баклажанами, болгарським перцем і помідорами готується просто, а подати його можна, як самостійне блюдо і краще в теплому вигляді. У цьому рецепті обсмажимо баклажани і перець. Для свіжості й пікантного смаку додамо до овочів кінзу з часником. В заправці салат не потребує.
Час приготування: 25 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Баклажани – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Часник – 2 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для салату підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Баклажани промийте і наріжте брусочками.
Крок 3. Потім натріть їх сіллю з усіх боків.
Крок 4. Добре промийте в холодній воді пучок зеленої кінзи.
Крок 5. Шматочки баклажана відіжміть від соку і перекладіть в окремий посуд.
Крок 6. У сковорідці розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому баклажани, тільки не сильно.
Крок 7. Обсмажені баклажани перекладіть в салатницю.
Крок 8. Солодкий перець очистіть від насіння з перегородками і наріжте невеликими шматочками.
Крок 9. У цій же сковорідці трохи обсмажте нарізку солодкого перцю.
Крок 10. Помідор наріжте невеликими кубиками.
Крок 11. Очищені зубки часнику дрібно нарубаєте ножем.
Крок 12. Перець з помідором і часником перекладіть в салатницю до баклажана. Кінзу наріжте середніми шматочками.
Крок 13. Потім салат посипте паприкою. Сіль і масло додавати не треба.
Крок 14. Всі інгредієнти акуратно перемішайте. Приготований салат зі смаженими баклажанами, болгарським перцем і помідорами відразу сервіруйте до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Салат з баклажанами, помідорами і часником
Салат з баклажанами, помідорами і часником найбільш популярний з лінійки салатів з смаженими баклажанами. Він простий у приготуванні і відрізняється гарним смаком. У цьому рецепті баклажани обсмажимо в паніровці з крохмалю і гостроту доповнимо кінзою і солодким соусом «Чілі».
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
- Кінза – 1/2 пучка.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Соус чилі – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кунжут чорний – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів для салату.
Крок 2. Баклажани промити, обсушити серветкою і нарізати середніми кубиками.
Крок 3. Перекласти їх в окремий посуд, посипати крохмалем і добре перемішати.
Крок 4. Нарізку баклажанів обсмажити на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору з усіх сторін. Потім паперовим рушником видалити зайве масло.
Крок 5. Промити помідори нарізати такими ж за розміром кубиками, як і баклажани. Кінзу промити і дрібно нашаткувати.
Крок 6. Часник подрібнити через часникодавку.
Крок 7. Обсмажені баклажани, нарізку помідорів з кінзою і часником перекласти в салатницю. Посипати їх сіллю, чорним кунжутом, додати трохи «Чилі» і ложкою акуратно перемішати.
Крок 8. Приготований салат зі смаженими баклажанами, помідорами і часником розкласти по порційних салатницам і сервірувати до столу. Приємного апетиту!
Салат зі смаженими баклажанами, кінзою і помідорами
Салат зі смаженими баклажанами, кінзою і помідорами буде у вас закускою простий і апетитною. У цьому рецепті баклажани обсмажимо на сковороді-гриль, запанировав їх у борошні. Помідори вибираємо кисло-солодкі і м’ясисті, а зелені до такого салату краще всього підходить кінза. Заправити салат олією.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Баклажани – 150 гр.
- Помідори – 150 гр.
- Кінза – 15 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для салату підготувати згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Баклажан помити, обсушити серветкою і нарізати тонкими кружками. Посипати їх сіллю і через 5 хвилин ще раз промити холодною водою і обсушити.
Крок 3. Потім нарізку баклажанів помістити в пакет, насипати борошно і кілька разів струснути, щоб борошно покрила всі гуртки.
Крок 4. Промити і обсушити помідор. Нарізати його невеликими кубиками.
Крок 5. Потім промити і обсушити кінзу. Її дрібно нарізати.
Крок 6. Розігріти сковороду-гриль і змастити рослинним маслом. Викласти кружечки баклажанів і обсмажити за пару хвилин з обох боків до рум’яного кольору.
Крок 7. Смажені баклажани разом з нарізкою помідора і кінзи перекласти в салатницю.
Крок 8. Салат посипати сіллю з чорним перцем, налити рослинне масло і акуратно перемішати.
Крок 9. Приготований салат зі смаженими баклажанами, кінзою і помідорами відразу накривати до столу. Приємного апетиту!
Теплий салат зі смаженими баклажанами
Салати зі смажених баклажанів найчастіше подаються у теплому вигляді, і страва виходить ароматним і ситним. Такі салати нерідко доповнюють м’ясом. У цьому рецепті готуємо салат тільки з баклажанів, помідорів і зелені. Баклажан обсмажимо з додаванням соєвого соусу, що зробить овоч за смаком подібним грибів.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Баклажани – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – 1 щіпка.
- Суміш перців – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани промийте, очистіть від шкірки і наріжте середніми кубиками. Посипте їх сіллю, перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб пішла гіркота.
Крок 2. Помідори промийте, наріжте так само середніми кубиками і перекладіть в салатницю.
Крок 3. Дрібно наріжте промиту петрушку і перекладіть до помідорів.
Крок 4. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте на ньому нарізку баклажана до золотистого кольору.
Крок 5. До смаженій баклажана налийте три ложки соєвого соусу, перемішайте і посмажте до повного випаровування рідини.
Крок 6. Гарячі обсмажені кубики баклажана перекладіть в салатницю. Додайте по дрібці солі з сумішшю перців і акуратно перемішайте. Заправляти олією необов’язково.
Крок 7. Приготований теплий салат зі смаженими баклажанами відразу, поки не охолов, сервіруйте до столу, розклавши по порційним салатницам. Приємного апетиту!
Салат з куркою і смаженими баклажанами
Салат з куркою і смаженими баклажанами виходить більш ситним варіантом, але калорійність його невисока. У цьому рецепті беремо для салату курячу грудку. Баклажани обсмажимо разом з цибулею. Доповнимо салат м’яким сиром і заправити пряним соусом.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Баклажани невеликі – 3 шт.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Сир – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубки.
- Масло оливкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп зелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку відваріть до готовності курячу грудку або філе в підсоленій воді. Баклажани промийте, наріжте середніми шматочками і на 15 хвилин замочіть у воді з додаванням солі з розрахунку 2 ст. ложки на 1,5 літра води.
Крок 2. Для соусу-заправки в піалу налийте трохи оливкової олії. Додайте подрібнений через землянку часник, трохи дрібно нарізаного зеленого кропу, солі з чорним перцем, добре перемішайте і залиште для настоювання.
Крок 3. Відварену грудинку звільніть від кісточок, наріжте середніми кубиками, як і баклажани, і перекладіть в глибоку салатницю.
Крок 4. Помідори промийте і наріжте більш крупно, щоб не дали багато свого соку.
Крок 5. М’який сир (фета або сулугуні) наріжте кубиками і перекладіть в салатницю до решти інгредієнтів.
Крок 6. Баклажани на друшляку промийте під проточною водою і серветкою приберіть зайву рідину. Наріжте Тонкими півкільцями цибулину. Нарізку баклажанів і цибулі обсмажте до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі. Потім їх відразу перекладіть в салатницю.
Крок 7. Полийте салат з куркою і смаженими баклажанами приготованим соусом, акуратно перемішайте, розкладіть по порційним салатницам і можете накривати до столу. Приємного апетиту!
Салат зі смажених баклажанів по-корейськи
Салат зі смажених баклажанів по-корейськи називається «Каді-ча» і виходить яскравим стравою з пікантним смаком. Для салату важлива однакова нарізка овочів поздовжньої соломкою. Корейська смак надається салату додаванням коріандру, кунжуту, часнику, соєвого соусу, оцту, кількість якого можна змінювати за вашим смаком. Салату потрібно мінімум 12 годин для настоювання.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Баклажани – 500 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Петрушка – 1 пучок.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Масло оливкове – за смаком.
- Цукор – ½ ст. л.
- Оцет винний – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани промийте, наріжте тонкими довгими скибочками і замочити на 20 хвилин у солоній воді для видалення гіркоти.
Крок 2. Потім добре промийте, обсушіть серветкою і обсмажте на великому вогні протягом 5 хвилин до рум’яного кольору.
Крок 3. Наріжте тонкою соломкою очищений болгарський перець.
Крок 4. Моркву натріть на корейській тертці або наріжте тонкою соломкою.
Крок 5. Ножем дуже дрібно нарубаєте очищений часник.
Крок 6. Петрушку промийте, обсушіть серветкою і також дрібно нашаткуйте.
Крок 7. Насіння кунжуту обсмажте на сухій розігрітій сковорідці.
Крок 8. Будь-яким способом подрібніть зерна коріандру.
Крок 9. Всі підготовлені інгредієнти перекладіть в салатницю. Налийте до них соєвий соус з оцтом і оливковим маслом, акуратно перемішайте і на 12 годин поставте в холодильник. Після закінчення цього часу приготований салат зі смажених баклажанів по-корейськи можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Салат зі смаженими баклажанами і руколою
Салат зі смаженими баклажанами і руколою простий у приготуванні, подається самостійною стравою або смачним гарніром до м’ясних або рибних страв. У цьому рецепті смак салату зі смажених баклажанів доповнимо помідорами і тертим пармезаном.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Баклажани – 150 гр.
- Рукола – 70 гр.
- Помідори – 100 гр.
- Пармезан – 10 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сухий часник – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для салату підготувати згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Баклажани промити, обсушити серветкою і нарізати тонкими полукружками. Багато сортів цього овоча не гірчать, але якщо сумніваєтеся, посоліть нарізку на 10 хвилин.
Крок 3. Потім баклажани обсмажити до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі і до кінця смаження посипати сушеним часником.
Крок 4. Руколу обполоснути водою і укласти на салатницю без нарізки.
Крок 5. Поверх руколи розкласти нарізаний скибочками помідор.
Крок 6. Поверх помідора рівномірно розкласти обсмажені полукружки баклажана і посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 7. Посипати салат зверху подрібненим на дрібній тертці пармезаном.
Крок 8. Приготований салат зі смаженими баклажанами і руколою відразу накривати до столу. Приємного апетиту!
Салат з баклажанами і волоськими горіхами
Салат зі смаженими баклажанами і волоським горіхом припаде до смаку всім любителям баклажанів в різних виконаннях. Волоські горіхи в поєднанні з часником і зеленню надають салату особливий смак грузинської кухні. У цьому рецепті для ніжності додамо до салату трохи сиру. Заправка до салату не потрібна.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Баклажани невеликі – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Волоські горіхи – за смаком.
- Сир адигейський – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубок.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка/кінза – 3 гілочки.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани промити і нарізати невеликими брусочками. Посипати їх сіллю і залишити на 10 хвилин для видалення гіркоти. Потім добре промити, віджати руками воду і брусочки обсушити серветкою.
Крок 2. Обсмажити нарізку баклажанів в сковорідці на розігрітій олії до повної готовності і при помішуванні, щоб не підгоріли. Потім налити ложку соєвого соусу і після його випарювання вогонь вимкнути. Баклажани остудити.
Крок 3. Промиті помідори і адигейський сир (можна замінити будь-яким м’яким) нарізати однаковими невеликими брусочками.
Крок 4. Волоські горіхи підсушити на сковороді і подрібнити в середню крихту будь-яким способом. Часник і зелень дрібно нарубати ножем.
Крок 5. Перекласти В салатницю всі підготовлені інгредієнти, за винятком горіхів. Потім салат посипати сіллю з чорним перцем, акуратно перемішати і зняти пробу. Якщо помідори некислі, можна салат полити соком лимона.
Крок 6. Приготований салат з баклажанами і волоськими горіхами розкласти по порційних салатницам, рясно посипати горіховою крихтою і сервірувати до столу. Приємного апетиту!