Салат в банку з яскравою назвою «Зимовий король» готують з огірків. Закуска – популярна ідея для домашніх заготовок на зиму. Овоч виходить хрустким і неймовірно соковитим всередині. Оцініть 5 перевірених кулінарних рецептів з докладним описом процесу та покроковими фото.
Салат «Зимовий король» з огірків на зиму без стерилізації
Домашній салат для тривалого зберігання «Зимовий король» користується популярністю у багатьох домогосподарок. Готують його з головного річного овоча – огірка. Можна подавати до столу як холодну закуску.
Інгредієнти на
3 л.
- Огірок 5 кг
- Цибуля ріпчаста 1 кг
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл
Процес приготування:
- Як заготовити салат «Зимовий король» з огірків на зиму? Відбираємо потрібну кількість огірків і промиваємо їх під водою.
- Далі овоч розбираємо на тонкі кружечки. Надто грубу шкірку можна знімати.
- Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Ріжемо продукт півкільцями.
- З’єднуємо обидва інгредієнта в загальній посуді. Засипаємо їх сіллю і цукром. Розмішуємо і залишаємо на 1 годину.
- Через час вливаємо оцет. Ставимо заготовку на вогонь, кип’ятити її і тушкуємо близько 15 хвилин.
- Розливаємо готовий салат по простерилизованным банкам і закриваємо їх стерилізованими кришками.
- Остуджуємо тару з салатом і забирає на зберігання. Салат «Зимовий король» з огірків на зиму готовий!
Салат «Зимовий король» з огірків з цибулею і перцем на зиму
Яскраве частування з банки для вашого столу – салат «Зимовий король» з огірків, болгарських перців і ріпчастої цибулі. Соковита і ароматна закуска підходить для тривалого зберігання. Подавайте її в будь-яку пору року до гарячих обіднім страв.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Гірчиця суха – 2 ст. л.
- Гвоздика – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо огірки і розділяємо їх на тонкі кружечки.
2. Викладаємо овоч у велику посуд і доповнюємо півкільцями цибулі.
3. Солодкі болгарські перці промиваємо від насіння і нарізаємо тонкими смужками. Занурюємо продукт в загальну масу.
4. Засипаємо заготівлю сіллю, розмішуємо і залишаємо на 2 години до виділення соку.
5. Через час, промиваємо масу і даємо воді стекти.
6. В металевий посуд вливаємо оцет. Додаємо в нього цукор і спеції. Розмішуємо і кип’ятимо продукт. Додаємо туди овочеву масу і варимо 5-10 хвилин.
7. Овочеву масу розкладаємо по простерилизованным скляним банкам. Заливаємо вміст насиченим маринадом і далі закручуємо заготівлю стерилізованими кришками. Остуджуємо частування і ставимо його на зберігання.
Як заготовити салат «Зимовий король» з огірків з цибулею і кропом в банках?
Порадувати себе і близьких можна соковитою овочевий заготівлею. Оцініть простий домашній рецепт огіркового салату з цибулею і кропом «Зимовий король». Продукт приємно здивує яскравим ароматом і насиченим смаком.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо огірки в холодній воді, нарізаємо їх тонкими колами і занурюємо у велику миску.
2. Сюди ж викладаємо півкільця цибулі.
3. Подрібнюємо пучок свіжого кропу і додаємо його до решти продуктів.
4. Засипаємо заготівлю сіллю, цукром і заливаємо оцтом. Розмішуємо заготівлю і залишаємо на 1-2 години до рясного виділення соку.
5. Через час, розкладаємо салат по чистим банкам. Стерилізуємо заготівлю 15 хвилин в каструлі з киплячою водою. Закочує банки, остуджуємо і прибираємо на зберігання.
Дуже смачний салат «Зимовий король» з часником
Ароматний огірковий салат «Зимовий король» можна приготувати з додаванням часнику. Заготівля підходить для тривалого зберігання. Подавайте до столу в будь-який час року, як додаток до гарячих страв.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Часник – 1 головка.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – 4 ч. л.
- Цукор – 4 ч. л.
- Перець мелений – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Великі огірки гарненько промиваємо під водою. Для більш якісного очищення можна потерти їх губкою.
2. Далі овочі розрізаємо вздовж, а після півколами.
3. Занурюємо інгредієнт у велику миску і доповнюємо його продавленными через прес зубчиками часнику.
4. Сюди ж додаємо цукор, сіль і мелений чорний перець.
5. Промиваємо зелень і дрібно нарізаємо її.
6. Кріп з петрушкою кладемо в загальну масу. Залишаємо її на одну годину. Регулярно розмішуємо вміст.
7. Наповнюємо чисті скляні банки салатом. Доповнюємо заготовки укусом і накриваємо їх кришками. Стерилізуємо банки 15 хвилин в каструлі з киплячою водою. Закочує банки кришками.
8. Остуджуємо огірковий салат в банках і відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Готово!
Салат «Зимовий король» з рослинним маслом на зиму
Поживний і смачний огірковий салат «Зимовий король» можна приготувати з рослинним маслом. Частування підійде для довгого зберігання на зиму і буде радувати вас під час домашніх обідів.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 4 кг
- Часник – 150 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 300 мл
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо стиглі огірки від будь-яких забруднень.
2. Нарізаємо продукт тонкими колами. Їх викладаємо в загальну миску.
3. Очищаємо часник від лушпиння.
4. Далі зубчики дрібно ріжемо ножем.
5. Посипаємо огіркові шматочки часником.
6. Засипаємо інгредієнти сіллю.
7. Слідом доповнюємо цукром.
8. Поливаємо всю заготівлю великою кількістю рослинного масла. Додаємо ложку оцту.
9. За смаком додаємо мелений перець.
10. Вимішуємо Руками вміст і залишаємо його маринуватися на 1-2 години.
11. Через час, розкладаємо салат з чистим скляним банкам.
12. Заливаємо овочі, що виділився за час маринування, соком.
13. Накриваємо тару кришками і ставимо у велику каструлю з водою і рушником на дні.
14. Стерилізуємо заготовки 10-15 хвилин. Дістаємо готове частування з киплячої води. Закочує банки кришками, даємо їм охолонути і відправляємо на зберігання.