Салати з селерою – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний салат з селерою і огірком

До огірків з селерою відправляється заправка з соку лайма, перцю чилі, коричневого цукру, чорного меленого перцю, соєвого соусу, кунжутного масла, м’яти і солі. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Огірки середні – 3 шт.
  • Стебла селери – 2 шт.

Для заправки:

  • Лайм – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор коричневий дрібний – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • М’ята свіжа – 5 гілочок.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Селера добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Розламуємо стебла навпіл і видаляємо залишилися волокна. Потім нарізаємо їх навскоси тонкими пластинами.

2. Огірки також промиваємо під проточною водою, обсушуємо, очищаємо і нарізаємо тонкими смужками за допомогою овочечистки. Якщо огірок досить великий, то розрізаємо його навпіл. Перекладаємо овочі в салатник.

3. Тепер приступаємо до приготування заправки. З лайма видавлюємо сік в підходящу ємність.

4. Перець чилі розрізаємо навпіл і видаляємо насіння, щоб прибрати зайву гостроту. Потім дрібно його нарізаємо і відправляємо до соку лайма.

5. Далі засипаємо коричневий цукор і ретельно все перемішуємо ложкою, поки він повністю не розчиниться.

6. Потім додаємо чорний мелений перець, сіль і ще раз перемішуємо.

7. Тепер вливаємо соєвий соус і кунжутне масло. Свіжу м’яту рвемо на невеликі шматочки, кладемо в ємність з іншими інгредієнтами і перемішуємо.

8. Заправляємо огірки з селерою готової заправкою, перемішуємо всі двома ложками і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!