Простий і смачний салат з селерою і огірком
До огірків з селерою відправляється заправка з соку лайма, перцю чилі, коричневого цукру, чорного меленого перцю, соєвого соусу, кунжутного масла, м’яти і солі. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Огірки середні – 3 шт.
- Стебла селери – 2 шт.
Для заправки:
- Лайм – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор коричневий дрібний – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- М’ята свіжа – 5 гілочок.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
1. Селера добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Розламуємо стебла навпіл і видаляємо залишилися волокна. Потім нарізаємо їх навскоси тонкими пластинами.
2. Огірки також промиваємо під проточною водою, обсушуємо, очищаємо і нарізаємо тонкими смужками за допомогою овочечистки. Якщо огірок досить великий, то розрізаємо його навпіл. Перекладаємо овочі в салатник.
3. Тепер приступаємо до приготування заправки. З лайма видавлюємо сік в підходящу ємність.
4. Перець чилі розрізаємо навпіл і видаляємо насіння, щоб прибрати зайву гостроту. Потім дрібно його нарізаємо і відправляємо до соку лайма.
5. Далі засипаємо коричневий цукор і ретельно все перемішуємо ложкою, поки він повністю не розчиниться.
6. Потім додаємо чорний мелений перець, сіль і ще раз перемішуємо.
7. Тепер вливаємо соєвий соус і кунжутне масло. Свіжу м’яту рвемо на невеликі шматочки, кладемо в ємність з іншими інгредієнтами і перемішуємо.
8. Заправляємо огірки з селерою готової заправкою, перемішуємо всі двома ложками і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!