Дуже смачні шанежки з сиром в домашніх умовах
Приготуємо круглі відкриті «пиріжки» з ніжною сирною начинкою і родзинками за класичним рецептом. Таке ласощі чудово підходить для повноцінного сніданку або цупкого перекусу, який, до речі, дуже зручно брати з собою на роботу або навчання.
Час готування – 180 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 21 шт.
Склад:
Для тіста:
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі (свіжі) – 20 гр.
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 3,5-4 склянки
Для начинки:
- Сир – 400-500 гр.
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Цукор-пісок ванільний – 1 ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
Для змазування:
- Молоко – 1 ст. л.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста, для його приготування в глибоку миску наливаємо тепле молоко (близько 40 градусів) і підсипаємо трохи борошна.
Крок 2. Додаємо живі дріжджі.
Крок 3. І цукровий пісок.
Крок 4. Все гарненько перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 5. Прибираємо опару в тепле місце на півгодини для активації дріжджів.
Крок 6. В цей час займемося здобної основою. В окремому посуді змішуємо яйця, цукровий пісок, сіль і розм’якшене вершкове масло.
Крок 7. З’єднуємо підійшла опару і другу суміш.
Крок 8. Поступово вводимо 1-1,5 склянки просіяного борошна.
Крок 9. Перемішуємо ложкою або лопаткою в одному напрямку.
Крок 10. Підсипаємо борошно до тих пір, поки тісто не стане еластичним. М’яку масу перекладаємо на робочу поверхню і замішуємо.
Крок 11. Перекладаємо тісто в чисту і суху тарілку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1-2 години.
Крок 12. Після закінчення часу тісто збільшиться в об’ємі в кілька разів.
Крок 13. Саме час зайнятися начинкою. Сир перетираємо через дрібне сито для легкості.
Крок 14. У перетертий молочний продукт вбиваємо яйце.
Крок 15. А також підсипаємо ванілін і цукровий пісок, кладемо трохи сметани – перемішуємо.
Крок 16. Родзинки попередньо промиваємо і замочуємо в окропі на півгодини, після обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 17. Сухофрукти засипаємо в сирну масу і ретельно розмішуємо.
Крок 18. Піднялося тісто розділяємо на невеликі кульки, злегка придавлюємо до поверхні, утворюючи корж. Перекладаємо заготовки на деко, попередньо застелений листом пергаментного паперу для запікання.
Крок 19. Приминаем середину склянкою для того, щоб начинка була не тільки на верхівці, але і всередині.
Крок 20. У центр заготовок викладаємо ароматну начинку і промазуємо все шаньги сумішшю збитого молока і жовтка.
Крок 21. Накриваємо плюшки рушником на 20 хвилин і після випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 22. До столу подаємо зі склянкою теплого молока і насолоджуємося. Приємного апетиту!