Шаньга – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування шанежек з сиром

Тішимо рідних і близьких оригінальним сніданком родом з Сибіру – маленькі круглі шангі з розтягнутою начинки з сиру. На приготування такого ласощі знадобиться майже дві години, проте, результат безумовно того варте!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Борошно – 550 гр.
  • Дріжджі (сухі) – 1 ч. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Вода – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій готуємо продукти за списком.

Крок 2. Готуємо опару: в миску наливаємо тепле молоко і розчиняємо в ньому дріжджі разом з цукровим піском – перемішуємо і ставимо в сторону на 5-10 хвилин.

Крок 3. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Яйця збиваємо з дрібкою солі і заливаємо отриману суміш і злегка остигле масло в опару.

Крок 4. В ту ж ємність просіваємо всю муку.

Крок 5. Замішуємо податливе тісто, змащуємо однією чайною ложкою соняшникової олії і прибираємо на годину в тепле місце під хлопчатым рушником або харчовою плівкою.

Крок 6. Через 50-60 хвилин маса збільшується в кілька разів.

Крок 7. Тісто ділимо на шматочки однакового розміру і розгортаємо в коржі.

Крок 8. Перекладаємо заготовки на деко, устеленный пергаментом або на силіконовий килимок на відстані один від одного. Для расстойки залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 9. В цей час натираємо сир на дрібній тертці.

Крок 10. За допомогою кулінарної пензлика, промазуємо коржі сумішшю з води, жовтків і соняшникової олії.

Крок 11. Посипаємо сиром.

Крок 12. Запікаємо в духовій шафі протягом 12-15 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 13. Заварюємо улюблений чай і насолоджуємося шанежками. Приємного апетиту!