Щі на зиму в банках – 7 рецептів заготовки заправки для щів з покроковими фото

Борщ з капустою і помідорами на зиму в банках

Борщ з капустою і помідорами на зиму в банках дозволить заощадити багато часу в зимовий період. Суп з такою заготівлею виходить не гірше, ніж, якби його приготували зі свіжих овочів. Я користуюся цим рецептом досить давно і не бачу сенсу відмовлятися від такого помічника.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Болгарський перець – 120 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Паста томатна – 40 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо у цибулі і моркви шкірку. Помідори та перці промиваємо, звільняємо від плодоніжок. В перцях видаляємо перегородки і насіння.

Крок 2. Капусту шаткуємо тонший, вирізаючи ущільнення і знявши пошкоджені листи з виделка.

Крок 3. Моркву тремо на крупній тертці, а цибулю ріжемо досить крупно. Для нарізки застосовуємо кухонні прилади, які спрощують маніпуляції.

Крок 4. Перець нарізаємо смужками, а томати середнім кубиком. З томатів при бажанні знімаємо шкірку, обшпаривши плоди.

Крок 5. Встановлюємо каструлю з товстим дном на плиті. Наливаємо олію. Укладаємо цибульну нарізку, зверху прикриваємо капустою. Далі розподіляємо терту моркву. Посипаємо болгарським перцем. І завершуємо томатним шаром.

Крок 6. Присмачуючи томатною пастою, цукром, щоб врівноважити смак, і солимо. Наливаємо воду. Томат дасть більш насичений і багатий смак.

Крок 7. Включаємо мінімальний нагрів. Варимо заправку 20 хвилин без перемішування.

Крок 8. Через цей час вже перемішуємо вміст і готуємо півгодини. За кілька хвилин до готовності додаємо оцтову кислоту і перчимо.

Крок 9. Промиті банки оглядаємо на цілісність. Під час стерилізації банку може тріснути, від таких банок відразу ж позбавляємося. Наповнюємо простерилізовані банки киплячій заправкою.

Крок 10. Загвинчуємо прокип’яченими кришками. Перевіряємо, чи не проливається рідина. Охолоджуємо, перевернувши на кришки і обгорнувши ковдрою.

Крок 11. Закрутку зберігаємо в підвалі або кухонному шафці з запасами. Використовуємо яскраву заправку для приготування улюблених супів, а заодно в рази економимо час. До звареному бульйону і картоплі вивантажуємо закатку і шикарні щі готові. Приємного апетиту!