Борщ з капустою і помідорами на зиму в банках
Борщ з капустою і помідорами на зиму в банках дозволить заощадити багато часу в зимовий період. Суп з такою заготівлею виходить не гірше, ніж, якби його приготували зі свіжих овочів. Я користуюся цим рецептом досить давно і не бачу сенсу відмовлятися від такого помічника.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Болгарський перець – 120 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Цукор – 20 гр.
- Паста томатна – 40 гр.
- Вода – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет 9% – 40 мл
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо у цибулі і моркви шкірку. Помідори та перці промиваємо, звільняємо від плодоніжок. В перцях видаляємо перегородки і насіння.
Крок 2. Капусту шаткуємо тонший, вирізаючи ущільнення і знявши пошкоджені листи з виделка.
Крок 3. Моркву тремо на крупній тертці, а цибулю ріжемо досить крупно. Для нарізки застосовуємо кухонні прилади, які спрощують маніпуляції.
Крок 4. Перець нарізаємо смужками, а томати середнім кубиком. З томатів при бажанні знімаємо шкірку, обшпаривши плоди.
Крок 5. Встановлюємо каструлю з товстим дном на плиті. Наливаємо олію. Укладаємо цибульну нарізку, зверху прикриваємо капустою. Далі розподіляємо терту моркву. Посипаємо болгарським перцем. І завершуємо томатним шаром.
Крок 6. Присмачуючи томатною пастою, цукром, щоб врівноважити смак, і солимо. Наливаємо воду. Томат дасть більш насичений і багатий смак.
Крок 7. Включаємо мінімальний нагрів. Варимо заправку 20 хвилин без перемішування.
Крок 8. Через цей час вже перемішуємо вміст і готуємо півгодини. За кілька хвилин до готовності додаємо оцтову кислоту і перчимо.
Крок 9. Промиті банки оглядаємо на цілісність. Під час стерилізації банку може тріснути, від таких банок відразу ж позбавляємося. Наповнюємо простерилізовані банки киплячій заправкою.
Крок 10. Загвинчуємо прокип’яченими кришками. Перевіряємо, чи не проливається рідина. Охолоджуємо, перевернувши на кришки і обгорнувши ковдрою.
Крок 11. Закрутку зберігаємо в підвалі або кухонному шафці з запасами. Використовуємо яскраву заправку для приготування улюблених супів, а заодно в рази економимо час. До звареному бульйону і картоплі вивантажуємо закатку і шикарні щі готові. Приємного апетиту!