Щі на зиму в банках – 7 рецептів заготовки заправки для щів з покроковими фото

Щі на зиму з ранньої капусти в банках

Щі на зиму з ранньої капусти в банках їдять просто так, в якості закуски, або використовують для приготування улюбленого супу. З приготуванням цінного заготовки впорається як досвідчена, так і починаюча господиня. Приклавши мінімум зусиль, ви забезпечите сім’ю дивовижною заготівлею та заощадите час.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Капуста рання – 500 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Паста томатна – 40 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець болгарський – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 40 мл
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промивши морквину, позбавляємося від шкірки. З лука видаляємо верхній шар. Ополоснувши болгарський перець, позбавляємося від нутрощів. У глибоку посудину наливаємо дезодорована олія і кладемо нарізану півкільцями цибулю.

Крок 2. Вилок капусти очищаємо від зів’ялих пошкоджених листів, вирізаємо качан, після чого тонко шаткуємо і розподіляємо по луку.

Крок 3. Натерту на крупній тертці моркву посипаємо поверх капустяної стружки.

Крок 4. Перчинки нарізаємо смужками і викладаємо на морквяний шар.

Крок 5. М’ясисті томати звільняємо від плодоніжок і за бажанням від шкірки. Подрібнюємо і висипаємо на солодкий перець.

Крок 6. Приправляємо сіллю, меленим перцем і цукром. Присмачую томатною пастою і заливаємо 100 мл гарячої води.

Крок 7. Розмістивши на вогні і накривши, тушкуємо 20 хвилин.

Крок 8. Через це час розмішуємо овочі, мінімізуємо нагрівання і доводимо до готовності ще протягом півгодини. В середині процесу розмішуємо один раз. В кінці приготування додаємо оцет, прогріваємо пару хвилин. Обов’язково стерилізуємо чисті банки і кришки.

Крок 9. Киплячу заготівлю розподіляємо по прожареним сухим баночках, притримуючи прихватками.

Крок 10. Загвинчуємо прокип’яченими кришками. Перевернувши догори дном, закутуємо в шубу з ковдри і чекаємо остигання.

Крок 11. Розміщуємо остиглі закрутки до інших зимових заготівель в погребі. Приємного апетиту!