Щі на зиму з ранньої капусти в банках
Щі на зиму з ранньої капусти в банках їдять просто так, в якості закуски, або використовують для приготування улюбленого супу. З приготуванням цінного заготовки впорається як досвідчена, так і починаюча господиня. Приклавши мінімум зусиль, ви забезпечите сім’ю дивовижною заготівлею та заощадите час.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Капуста рання – 500 гр.
 - Помідори – 200 гр.
 - Цибуля ріпчаста – 100 гр.
 - Морква – 100 гр.
 - Паста томатна – 40 гр.
 - Масло рослинне – 100 мл
 - Перець болгарський – 120 гр.
 - Цукор-пісок – 1 ст. л.
 - Сіль – 1 ч. л.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Оцет 9% – 40 мл
 - Вода – 100 мл
 
Процес приготування:
Крок 1. Промивши морквину, позбавляємося від шкірки. З лука видаляємо верхній шар. Ополоснувши болгарський перець, позбавляємося від нутрощів. У глибоку посудину наливаємо дезодорована олія і кладемо нарізану півкільцями цибулю.
Крок 2. Вилок капусти очищаємо від зів’ялих пошкоджених листів, вирізаємо качан, після чого тонко шаткуємо і розподіляємо по луку.
Крок 3. Натерту на крупній тертці моркву посипаємо поверх капустяної стружки.
Крок 4. Перчинки нарізаємо смужками і викладаємо на морквяний шар.
Крок 5. М’ясисті томати звільняємо від плодоніжок і за бажанням від шкірки. Подрібнюємо і висипаємо на солодкий перець.
Крок 6. Приправляємо сіллю, меленим перцем і цукром. Присмачую томатною пастою і заливаємо 100 мл гарячої води.
Крок 7. Розмістивши на вогні і накривши, тушкуємо 20 хвилин.
Крок 8. Через це час розмішуємо овочі, мінімізуємо нагрівання і доводимо до готовності ще протягом півгодини. В середині процесу розмішуємо один раз. В кінці приготування додаємо оцет, прогріваємо пару хвилин. Обов’язково стерилізуємо чисті банки і кришки.
Крок 9. Киплячу заготівлю розподіляємо по прожареним сухим баночках, притримуючи прихватками.
Крок 10. Загвинчуємо прокип’яченими кришками. Перевернувши догори дном, закутуємо в шубу з ковдри і чекаємо остигання.
Крок 11. Розміщуємо остиглі закрутки до інших зимових заготівель в погребі. Приємного апетиту!












