Щі з болгарським перцем на зиму
Щі з болгарським перцем на зиму без особливих зусиль і праці зможе втілити в життя кожна господиня. Завдяки заготівлі ваше перше блюдо отримає багатий смак і неповторний аромат. Для приготування заготовки все знайдеться на особистому городі або в овочевий наметі.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста – 1 кг
- Томати – 800 гр.
- Перець солодкий – 300 гр.
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло олію – 3-4 ст. л.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Перець запашний горошком – 2-4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. З капустяного вилка прибираємо підв’ялі пошкоджені аркуші, вирізаємо качан і ущільнення, тонко шаткуємо. Висипаємо сіль і цукор, розминаємо руками, щоб виділився сік.
Крок 3. Очищену моркву тремо на тертці. Промитий солодкий перець позбавляємо від насіннєвої коробки і тонко нарізаємо. З цибулини знімаємо верхній шар, промиваємо та нарізаємо кубиками. Щоб спростити собі роботу, використовуємо комбайн. Очищені часникові часточки тиснемо часникодушилкою.
Крок 4. Овочеву нарізку перекладаємо в об’ємну каструлю. Заливаємо олію і розмішуємо.
Крок 5. Чисті томати позбавляємо від плодоніжок і нарізаємо кубиками. Якщо не подобаються від шкірки томатів в готовому виробі, ошпарюємо плоди або занурюємо їх у киплячу воду і чистимо шкірку.
Крок 6. Вивантажуємо до решти нарізці. Закидаємо запашний перець і листя лавра.
Крок 7. Встановлюємо каструлю на конфорці, після закипання прикриваємо. Мінімізуємо температуру і варимо 25 хвилин. Стежимо за готовністю капусти. У завершенні процесу вливаємо оцет і дістаємо лаврушку.
Крок 8. Промиті з содою ємності стерилізуємо в духовій шафі або прожарюємо в мікрохвильовці. Стерилізацію можна також зробити, прогрів над парою. Оглядаємо на цілісність, а потім заповнюємо гарячої заправкою.
Крок 9. Загвинчуємо прокип’яченими закрутками. Загортаємо в перевернутому стані в теплий плед, залишаємо повільно остигати.
Крок 10. Після всіх маніпуляцій перевіряємо, чи не пропускає повітря, і розміщуємо загортання в коморі. Варимо наваристі щі, використовуючи запашну заправку. Заготівля робить смак насиченим і скорочує часові витрати на готування. Приємного апетиту!