Щі на зиму в банках – 7 рецептів заготовки заправки для щів з покроковими фото

Щі з болгарським перцем на зиму

Щі з болгарським перцем на зиму без особливих зусиль і праці зможе втілити в життя кожна господиня. Завдяки заготівлі ваше перше блюдо отримає багатий смак і неповторний аромат. Для приготування заготовки все знайдеться на особистому городі або в овочевий наметі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Томати – 800 гр.
  • Перець солодкий – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 2-4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. З капустяного вилка прибираємо підв’ялі пошкоджені аркуші, вирізаємо качан і ущільнення, тонко шаткуємо. Висипаємо сіль і цукор, розминаємо руками, щоб виділився сік.

Крок 3. Очищену моркву тремо на тертці. Промитий солодкий перець позбавляємо від насіннєвої коробки і тонко нарізаємо. З цибулини знімаємо верхній шар, промиваємо та нарізаємо кубиками. Щоб спростити собі роботу, використовуємо комбайн. Очищені часникові часточки тиснемо часникодушилкою.

Крок 4. Овочеву нарізку перекладаємо в об’ємну каструлю. Заливаємо олію і розмішуємо.

Крок 5. Чисті томати позбавляємо від плодоніжок і нарізаємо кубиками. Якщо не подобаються від шкірки томатів в готовому виробі, ошпарюємо плоди або занурюємо їх у киплячу воду і чистимо шкірку.

Крок 6. Вивантажуємо до решти нарізці. Закидаємо запашний перець і листя лавра.

Крок 7. Встановлюємо каструлю на конфорці, після закипання прикриваємо. Мінімізуємо температуру і варимо 25 хвилин. Стежимо за готовністю капусти. У завершенні процесу вливаємо оцет і дістаємо лаврушку.

Крок 8. Промиті з содою ємності стерилізуємо в духовій шафі або прожарюємо в мікрохвильовці. Стерилізацію можна також зробити, прогрів над парою. Оглядаємо на цілісність, а потім заповнюємо гарячої заправкою.

Крок 9. Загвинчуємо прокип’яченими закрутками. Загортаємо в перевернутому стані в теплий плед, залишаємо повільно остигати.

Крок 10. Після всіх маніпуляцій перевіряємо, чи не пропускає повітря, і розміщуємо загортання в коморі. Варимо наваристі щі, використовуючи запашну заправку. Заготівля робить смак насиченим і скорочує часові витрати на готування. Приємного апетиту!