Щі з кропиви – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Як зварити зелені борщ з кропивою і щавлем?

Корисне вітамінне поєднання інгредієнтів необхідно для організму людини: щавель володіє заспокійливим дією і допомагає впоратися з безсонням, а кропива покращує згортання крові і зміцнює нервову систему.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Щавель – 1 пучок.
  • Кропива молода – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти, які нам знадобляться в процесі приготування страви. Слідкуйте за тим, щоб пучки щавлю та кропиви були не менш 150 грамів. Потім очищаємо воду для щів і вливаємо його в каструлю. Доводимо до кипіння, підсолюємо за смаком і злегка перемішуємо, щоб сіль розчинилася, додаємо лавровий лист. Пробуємо, чи достатньо солі в воді.

2. Обробляємо овочі для додавання в суп: позбавляємося від цибулиння, верхнього шару моркви і картопляної шкірки. Вимиваємо картоплю і моркву. Нарізаємо всі овочі шматочками однакового розміру.

3. Викладаємо овочі в киплячу воду і проварюємо їх 20 хвилин до повного їх розм’якшення. Пучок щавлю вимиваємо і злегка струшуємо, щоб позбутися від зайвої рідини. Пучок кропиви теж необхідно промити. Для цієї мети краще використовувати рукавички, щоб не обпектися. Нарізаємо кропиву і щавель.

4. При необхідності підсипаємо в щі сіль. Потім висипаємо в блюдо щавель і кропиву. Проварюємо щі близько 3-4 хвилин, на останній хвилині додаємо вимитий і порізаний пучок кропу, потім прибираємо вогонь.

5. Залишаємо щі в спокої на 10-15 хвилин під кришкою, щоб вони настоялися. У кожну порцію вливаємо сметану за смаком і подаємо до столу.

Приємного апетиту!