Як зварити зелені борщ з кропивою і щавлем?
Корисне вітамінне поєднання інгредієнтів необхідно для організму людини: щавель володіє заспокійливим дією і допомагає впоратися з безсонням, а кропива покращує згортання крові і зміцнює нервову систему.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Вода – 2 л
- Щавель – 1 пучок.
- Кропива молода – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо інгредієнти, які нам знадобляться в процесі приготування страви. Слідкуйте за тим, щоб пучки щавлю та кропиви були не менш 150 грамів. Потім очищаємо воду для щів і вливаємо його в каструлю. Доводимо до кипіння, підсолюємо за смаком і злегка перемішуємо, щоб сіль розчинилася, додаємо лавровий лист. Пробуємо, чи достатньо солі в воді.
2. Обробляємо овочі для додавання в суп: позбавляємося від цибулиння, верхнього шару моркви і картопляної шкірки. Вимиваємо картоплю і моркву. Нарізаємо всі овочі шматочками однакового розміру.
3. Викладаємо овочі в киплячу воду і проварюємо їх 20 хвилин до повного їх розм’якшення. Пучок щавлю вимиваємо і злегка струшуємо, щоб позбутися від зайвої рідини. Пучок кропиви теж необхідно промити. Для цієї мети краще використовувати рукавички, щоб не обпектися. Нарізаємо кропиву і щавель.
4. При необхідності підсипаємо в щі сіль. Потім висипаємо в блюдо щавель і кропиву. Проварюємо щі близько 3-4 хвилин, на останній хвилині додаємо вимитий і порізаний пучок кропу, потім прибираємо вогонь.
5. Залишаємо щі в спокої на 10-15 хвилин під кришкою, щоб вони настоялися. У кожну порцію вливаємо сметану за смаком і подаємо до столу.
Приємного апетиту!