Що приготувати зі свинини – 10 швидких та смачних рецептів на вечерю з покроковими фото

Що швидко та смачно приготувати зі свинини, ми розповідаємо у нашій кулінарній добірці з десяти рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу. Тут ми зібрали найапетитніші та найцікавіші варіанти для вашого столу. Урізноманітнюйте домашнє меню поживними м’ясними частуваннями. Обов’язково беріть на замітку!

Соковиті відбивні зі свинини на сковороді

Соковиті відбивні зі свинини на сковороді легко приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Готовий м’ясний продукт подавайте до столу з улюбленими гарнірами. Чудова кулінарна ідея для сімейного обіду чи вечері.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Свинина – 250 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​за смаком

Процес приготування:

Як приготувати блюдо зі свинини? Промиваємо свинину та обсушуємо її паперовим рушником.

Розділяємо свинину на три порційні скибочки рівної товщини.

Закриваємо м’ясо плівкою та відбиваємо кухонним молоточком з двох боків.

Солимо і перчимо м’ясо, потім обвалюємо його у збитому яйці.

Далі обвалюємо м’ясні заготовки в борошні.

Перекладаємо м’ясо на сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох боків.

Соковиті відбивні зі свинини на сковороді готові. Подавайте до столу та скоріше пригощайтеся!

Свинина по-французьки у духовці

Свинина по-французьки у духовці – це яскраве кулінарне рішення для вашого свята чи сімейної вечері. Така страва нікого не залишить байдужою. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 5 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Майонез – 200 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Масло вершкове – для змащування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину під водою, обсушуємо її і обробляють на скибочки рівної товщини.

Крок 2. Кожен шматочок м’яса відбиваємо кухонним молоточком і викладаємо на деко, змащене вершковим маслом. Солимо і перчимо на смак.

Крок 3. На м’ясні шматочки викладаємо півкільця цибулі.

Крок 4. Поливаємо все це майонезом.

Крок 5. Твердий сир натираємо на тертці із дрібними зубчиками.

Крок 6. Підготовлену свинину відправляємо у розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин. Через вказаний час посипаємо заготовки тертим сиром.

Крок 7. Запікаємо частування ще 15 хвилин, щоб утворилася рум’яна сирна скоринка.

Крок 8. Свинина по-французьки у духовці готова. Скоріше спробуйте!

Шашлик зі свинини в духовці

Шашлик зі свинини в духовці – це ситне та смачне частування для всієї родини. Для приготування ароматного шашлику в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт із покроковими фотографіями. Готову страву подавайте до столу з овочами та іншими доповненнями.

Час приготування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сік апельсиновий – 50мл.
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Приправа для м’яса – до смаку.
  • Приправа для гриля – до смаку.
  • Рідкий дим – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину добре промиваємо і ріжемо порційними шматочками. Викладаємо їхню велику миску.

Крок 2. У чашу блендера викладаємо нарізану цибулю та болгарський перець.

Крок 3. Овочі подрібнюємо у блендері до утворення кашки.

Крок 4. Овочеву суміш викладаємо до м’яса. Сюди вливаємо олію, соєвий соус, рідкий дим і апельсиновий сік.

Крок 5. Також додаємо сюди приправи.

Крок 6. Добре перемішуємо свинину зі спеціями і залишаємо маринуватися в холодильнику на 3-4 години.

Крок 7. Замочуємо у воді дерев’яні шпажки на 10 хвилин. Потім нанизуємо на них мариновану свинину. Відправляємо заготовки на лист з пергаментом і запікаємо 30 хвилин при температурі 200°.

Крок 8. Шашлик зі свинини у духовці готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами та доповненнями.

Гуляш зі свинини на сковороді з підливою

Гуляш зі свинини на сковороді з підливою порадує вас яскравим смаком, соковитістю та поживними властивостями. Така страва стане чудовим кулінарним рішенням для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з картопляним пюре та іншими гарнірами до смаку.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг.
  • Сметана – 120 гр.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Борошно – 2-3 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Добре промиваємо свинину та обсушуємо її паперовим рушником. Потім м’ясо ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо шматочки свинини. Обсмажуємо їх до невеликого рум’янцю близько 15-20 хвилин.

Крок 4. Посипаємо м’ясні шматочки борошном і добре перемішуємо. Обсмажуємо кілька хвилин.

Крок 5. В окремому посуді вимішуємо воду, томатну пасту та сметану.

Крок 6. Заливаємо свинину отриманим соусом. Додаємо сіль, спеції та перемішуємо. Готуємо на маленькому вогні до м’якості м’яса.

Крок 7. Гуляш із свинини на сковороді з підливою готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Смачний стейк зі свинини на сковороді

Смачний стейк зі свинини на сковороді – яскрава кулінарна ідея для вашого домашнього обіду або свята. Подавайте його до столу з улюбленими гарнірами. Приготувати м’ясні стейки нескладно, і ви не витратите багато часу. Беріть на замітку наш перевірений рецепт!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину поділяємо на рівні стейки. Їхня оптимальна товщина – 2 см.

Крок 2. Кожен стейк обтираємо паперовим рушником або серветкою, щоб видалити зайву вологу.

Крок 3. Кожен шматочок м’яса добре натираємо сіллю та спеціями з усіх боків.

Крок 4. Добре розігріваємо сковороду з олією та викладаємо сюди заготовки зі свинини.

Крок 5. Обсмажуємо стейки по 2 хвилини з кожного боку сильному вогні.

Крок 6. Обсмажені стейки перекладаємо в каструлю, закриваємо кришкою і відпочити 5 хвилин.

Крок 7. Смачний стейк із свинини на сковороді готовий. Обов’язково спробуйте!

Смажене зі свинини з картоплею

Смажене зі свинини з картоплею порадує вас насиченим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Така страва стане чудовим кулінарним рішенням для вашого домашнього обіду або вечері. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг.
  • Картопля – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Окріп – 2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину та ріжемо її на невеликі шматочки. Викладаємо м’ясо в сотейник з однією столовою ложкою рослинної олії та готуємо до випаровування м’ясного соку.

Крок 2. В окремій сковороді обсмажуємо на олії подрібнену цибулю і терту на великій тертці моркву.

Крок 3. Коли свинина поміняє колір, вливаємо окропу (300 мл) і гасимо м’ясо близько 30 хвилин під кришкою.

Крок 4. Очищаємо та промиваємо картоплю, потім ріжемо його великими кубиками. На якийсь час заливаємо холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль.

Крок 5. У готове м’ясо викладаємо підготовлену картоплю. Солимо заготовку до смаку. Вливаємо окріп, що залишився і готуємо ще 30 хвилин під кришкою.

Крок 6. У готову страву викладаємо обсмажування з цибулі та моркви. Перемішуємо і даємо потомитися ще 2 хвилини.

Крок 7. Смажене зі свинини з картоплею готове. Подавайте до столу доповнивши сметаною!

Класичний бефстроганів зі свинини

Класичний бефстроганів зі свинини – це дуже смачне м’ясне частування, яке порадує апетитним виглядом та поживними властивостями. Подавайте до столу з картопляним пюре або іншими гарнірами до смаку. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо невеликий шматочок свинини.

Крок 2. Промиваємо його та обсушуємо. Ріжемо на тонкі скибочки.

Крок 3. Далі ці скибочки обробляємо тонкою соломкою.

Крок 4. Викладаємо м’ясо в сковороду з олією і обсмажуємо до золотистої скоринки.

Крок 5. На якийсь час дістаємо м’ясо зі сковороди і на цьому ж маслі смажимо подрібнену цибулю до золотистого відтінку. Додаємо сюди сметану, гірчицю, томатну пасту та спеції. Перемішуємо, вливаємо воду і даємо закипіти соусу.

Крок 6. В отриманий соус опускаємо смажену свинину. Прогріваємо м’ясо протягом однієї хвилини та прибираємо з вогню.

Крок 7. Класичний бефстроганів зі свинини готовий. Подавайте до столу із гарніром!

Смажена свинина на сковороді

Піджарка зі свинини на сковороді порадує вас насиченим смаком, апетитним виглядом та поживністю. Така страва стане чудовим кулінарним рішенням для вашого домашнього обіду або вечері. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 350 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Вода кип’ячена – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі очищаємо, м’ясо промиваємо під водою.

Крок 2. Дрібно рубаємо цибулю і натираємо на великій тертці моркву. Також моркву можна нарізати тонкою соломкою.

Крок 3. Обсушуємо промите м’ясо і ріжемо кубиками його середнього розміру.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї цибулю з морквою. Смажимо овочі до м’якості.

Крок 5. До овочів викладаємо шматочки нарізаного м’яса.

Крок 6. Обсмажуємо свинину до зміни кольору.

Крок 7. Додаємо сюди подрібнений часник, сіль та спеції.

Крок 8. Заливаємо заготовку кип’яченою водою.

Крок 9. Стомлюємо страву на невеликому вогні близько 20-25 хвилин до випаровування рідини.

Крок 10. Підсмаження зі свинини на сковороді готове. Подавайте апетитне частування до столу!

Соковитий шницель зі свинини

Соковитий шницель зі свинини – це смачне та ситне кулінарне рішення для вашого домашнього обіду чи вечері. Така страва нікого не залишить байдужою, подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промиваємо та обсушуємо, потім ріжемо її скибочками однакової товщини.

Крок 2. Кожну скибочку м’яса відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. М’ясні заготовки добре натираємо сіллю та перцем.

Крок 4. Присипаємо борошном м’ясо.

Крок 5. Розтираємо борошно по всій поверхні м’яса з обох боків.

Крок 6. Потім обмочуємо заготовки у збитих курячих яйцях.

Крок 7. Далі добре обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з рослинним та вершковим маслом. Викладаємо сюди підготовлені шніцелі.

Крок 9. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з обох боків. Готуємо на помірному вогні.

Крок 10. Соковитий шницель із свинини готовий. Подавайте до столу!

Овочеве рагу зі свининою

Овочеве рагу зі свининою порадує вас яскравим смаком, соковитістю та поживними властивостями. Така страва стане чудовим кулінарним рішенням для вашого домашнього обіду або вечері. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – до смаку.
  • Томатна паста – 25 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Лечо – 400 грн.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та промиваємо картоплю, потім ріжемо її невеликим кубиком.

Крок 2. Очищаємо решту овочів. Цибулю, часник і моркву ріжемо невеликими шматочками.

Крок 3. Невеликим кубиком обробляють свинину. Обсмажуємо м’ясо з цибулею в каструлі з товстим дном на олії.

Крок 4. Додаємо до м’яса моркву та смажимо ще кілька хвилин. Далі викладаємо картоплю. Додаємо сіль, спеції та вливаємо воду. Закриваємо блюдо кришкою, зменшуємо вогонь і гасимо 20 хвилин.

Крок 5. Додаємо до вмісту томатну пасту та подрібнений часник. Добре перемішуємо.

Крок 6. Наприкінці приготування додаємо хмелі-сунелі.

Крок 7. Стомлюємо ще трохи під кришкою і вимикаємо вогонь.

Крок 8. Овочеве рагу зі свининою готове. Розкладайте по порційним тарілкам та подавайте до столу!