Шпинат на зиму – 6 рецептів заготовок з покроковими фото

шпинат Консервований на зиму

шпинат Консервований на зиму готується методом бланшування листя в гарячому розсолі з подальшим розкладанням в стерильні банки. Під капроновими кришками шпинат добре зберігається в холодильнику, а для більш тривалого зберігання банки краще простерилізувати за загальними правилами.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 0,5 л.

Склад:

  • Шпинат – 500 гр.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Листя шпинату ретельно перебрати, видаляючи пошкоджені, дрібний сміття і черешки.

Крок 2. Потім шпинат добре промити під проточною водою.

Крок 3. У каструлі закип’ятити два літри чистої води і розчинити в ній сіль.

Крок 4. У киплячий розсіл перекласти підготовлені листя шпинату і пробланшировать на середньому вогні протягом 2-3 хвилин.

Крок 5. Будь-яким способом простерилізувати пів-літрову банку і промити кришку. Бланшований шпинат компактно укласти в банку і залити гарячим розсолом.

Крок 6. Потім банку закрити кришкою і після повного охолодження поставити на зберігання в холодильник. Вдалих заготовок!