шпинат Консервований на зиму
шпинат Консервований на зиму готується методом бланшування листя в гарячому розсолі з подальшим розкладанням в стерильні банки. Під капроновими кришками шпинат добре зберігається в холодильнику, а для більш тривалого зберігання банки краще простерилізувати за загальними правилами.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 0,5 л.
Склад:
- Шпинат – 500 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Листя шпинату ретельно перебрати, видаляючи пошкоджені, дрібний сміття і черешки.
Крок 2. Потім шпинат добре промити під проточною водою.
Крок 3. У каструлі закип’ятити два літри чистої води і розчинити в ній сіль.
Крок 4. У киплячий розсіл перекласти підготовлені листя шпинату і пробланшировать на середньому вогні протягом 2-3 хвилин.
Крок 5. Будь-яким способом простерилізувати пів-літрову банку і промити кришку. Бланшований шпинат компактно укласти в банку і залити гарячим розсолом.
Крок 6. Потім банку закрити кришкою і після повного охолодження поставити на зберігання в холодильник. Вдалих заготовок!