Шпинат на зиму – 6 рецептів заготовок з покроковими фото

Шпинат на зиму через м’ясорубку

Популярним способом заготівлі шпинату на зиму є приготування з нього пюре з подальшим заморожуванням, і в цьому рецепті шпинат подрібнити на м’ясорубці, адже у деяких господинь немає блендера. Шпинат спочатку бланшируется, щоб обсяг його зменшився, а потім заморожується.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: за бажанням.

Склад:

  • Шпинат – в будь-якій кількості.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувати листя шпинату і на 40 секунд помістити їх в каструлю з окропом, що зробить шпинат більш м’яким.

Крок 2. Потім бланшований шпинат відкинути на друшляк для стікання всієї рідини.

Крок 3. Перекрутити шпинат на м’ясорубку з дрібною решіткою, можна двічі, щоб вийшло пюре більш однорідним.

Крок 4. Приготоване пюре розкласти по будь-яких формах, помістити їх в пакет і відправити у морозильну камеру. Вдалих заготовок!