Шурпа з яловичини в афганському казані
Шурпа з яловичини в афганському казані – яскрава і насичена на смак страва, яка ідеально підійде для великої родини або компанії. Наваристе східне частування виходить неймовірно ситним та ароматним. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Морква – 0,5 кг.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 0,5 кг.
- Часник – 5 зубиків.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 4 л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо і ріжемо великими шматками.
Крок 2. Очищаємо цибулю і обробляємо її на великі частини.
Крок 3. Перець та помідори також ріжемо на шматочки.
Крок 4. Очищаємо зубчики часнику. Обробляємо їх на половинки чи четвертинки.
Крок 5. Складаємо в афганський казан м’ясо, а на нього всі овочі. Додаємо сіль, перець та вливаємо воду.
Крок 6. Закриваємо кришку казан і встановлюємо над вогнем плити або мангала на 40-45 хвилин. Далі знімаємо казан з вогню, залишаємо на 10-15 хвилин. Потім спускаємо повітря та відкриваємо кришку.
Крок 7. Шурпа із яловичини в афганському казані готова. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!