Шурпа класична – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Шурпа з яловичини в афганському казані

Шурпа з яловичини в афганському казані – яскрава і насичена на смак страва, яка ідеально підійде для великої родини або компанії. Наваристе східне частування виходить неймовірно ситним та ароматним. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Часник – 5 зубиків.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 4 л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і ріжемо великими шматками.

Крок 2. Очищаємо цибулю і обробляємо її на великі частини.

Крок 3. Перець та помідори також ріжемо на шматочки.

Крок 4. Очищаємо зубчики часнику. Обробляємо їх на половинки чи четвертинки.

Крок 5. Складаємо в афганський казан м’ясо, а на нього всі овочі. Додаємо сіль, перець та вливаємо воду.

Крок 6. Закриваємо кришку казан і встановлюємо над вогнем плити або мангала на 40-45 хвилин. Далі знімаємо казан з вогню, залишаємо на 10-15 хвилин. Потім спускаємо повітря та відкриваємо кришку.

Крок 7. Шурпа із яловичини в афганському казані готова. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!