Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як самостійно замаринувати печериці для запікання в духовці?

Краще за все запікати ці гриби цілком. Так вони не втратять свій смак і аромат. В маринад входять часник, бальзамічний винний оцет, олію, спеції, сіль і перець. Таким чином гриби виходять дуже ароматними та смачними. Вони стануть прекрасним доповненням до основної страви.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Печериці – 800 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Бальзамічний винний оцет – 40 мл
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 0.5 ч. л.
  • Трави прованські – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ретельно миємо і даємо висохнути на паперовому рушнику. При необхідності зрізаємо нижню частину ніжки. Часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Беремо відповідну ємність і кладемо туди часник, олія, бальзамічний оцет, сіль, перець, хмелі-сунелі і прованські трави.

Крок 2. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшов однорідний соус.

Крок 3. Печериці перекладаємо в глибоку ємність і заливаємо їх маринадом. Перемішуємо, щоб кожен гриб був покритий соусом. Залишаємо промаринуватися на 20 хвилин.Крок 4. Тепер перекладаємо гриби в форму, в якій будемо запікати. Духовку розігріваємо до 200оС і готуємо печериці приблизно 15 хвилин.

Крок 5. Під час готування, іноді помішуємо гриби, щоб вони рівномірно запікалися. Готові печериці подаємо як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!