Шифоновий бісквіт – 6 рецептів для торта з покроковими фото

Найніжніший шифоновий бісквіт – найкраща основа для вашого торта. Приготувати такий продукт нескладно в домашніх умовах. Використовуйте для цього кулінарну збірку з 6-і рецептів з покроковим описом і фотографіями. Тут кілька варіантів бісквітів: класичний, ванільний, шоколадний та інші.

Класичний рецепт шифонової бісквіта для торта

Традиційно шифоновий бісквіт готують з додаванням яєчних білків і рослинного масла. Такий продукт виходить неймовірно ніжним і повітряним. Використовуйте рецепт для приготування домашніх тортів.

Інгредієнти на
0.6 кг.

  • Борошно 160 гр.
  • Цукор-пісок 105 гр.
  • Масло рослинне 65 мл
  • Жовток 2 шт.
  • Білок 4 шт.
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Молоко коров’яче 90 мл
  • Ваніль за смаком
  • Лимонна цедра за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний шифоновий бісквіт для торта приготувати дуже просто. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків.
  2. Жовтки з’єднайте з молоком і олією. Розмішуємо.
  3. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем, сіллю і цукром (80 гр.).
  4. Вимішуємо тісто до однорідності. Сюди ж додаємо ваніль і лимонну цедру.
  5. Яєчні білки збиваємо з цукром (20 гр.) до стійких піків. Додаємо їх в тісто і акуратно розмішуємо.
  6. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Готовий бісквіт охолодити і поділяємо на два коржі. Використовуйте за призначенням!

Шоколадний шифоновий бісквіт в домашніх умовах

М’який і пружний шифоновий бісквіт можна зробити шоколадним. Використовуйте продукт для приготування смачних домашніх тортів і інших ласощів. Порадуйте себе і близьких.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 225 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Какао – 60 гр.
  • Кава розчинна – 1,3 ст. л.
  • Вода – 175 мл
  • Білки яєчні – 8 шт.
  • Жовтки яєчні – 5 шт.
  • Масло рослинне – 125 мл

Процес приготування:

1. Какао і кави розмішуємо у гарячій воді і охолодити.

2. Збиваємо жовтки і відправляємо їх у шоколадну масу разом з рослинним маслом.

3. Розмішуємо борошно з сіллю, содою, розпушувачем і цукром (180 гр.).

4. З’єднуємо кавову суміш і борошняну, і вимішуємо до однорідності. Окремо збиваємо яєчні білки з цукром (45 гр.).

5. Перекладаємо білки в шоколадну масу і вимішуємо все до однорідності.

6. Тісто перелити у форму для випікання. Готуємо при температурі 160 градусів близько 50-60 хвилин.

7. Даємо продукту охолонути і використовуємо його не за призначенням.

Як приготувати ванільний шифоновий бісквіт?

Щоб шифоновий бісквіт порадував яскравим ароматом, додайте в тісто ванілін. З такими коржами ваш торт вийде неймовірно смачним і яскравим. Крім того, продукт порадує ніжною та еластичною структурою.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ваніль – за смаком.
  • Яйце – 6 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Вода – 0,6 ст.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо і розмішуємо з цукром, сіллю, розпушувачем і ваніллю.

2. Жовтки відділяємо від білків. Перші кладемо в суху суміш.

3. Холодні білки з’єднуємо з лимонною кислотою.

4. Після збиваємо їх до стійких піків.

5. У суху суміш з жовтками відправляємо кип’ячену охолоджену воду і рослинну олію

6. Вимішуємо заготовку до однорідності.

7. Викладаємо на тісто пишні білки. Акуратно перемішуємо.

8. Переливаємо продукт у форму для випікання.

9. Готуємо 1 годину при температурі 180 градусів.

10. Ванільний шифоновий бісквіт готовий. Дайте йому охолонути і ділите на коржі.

Простий і смачний шифоновий бісквіт в мультиварці

Смачний шифоновий бісквіт можна приготувати в мультиварці. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт, з яким справляться навіть новачки. Готовий продукт послужить ідеальною основою для тортів.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 600 гр.

Склад:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 120 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Вода – 5 ст. л.
  • Кислота лимонна – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо білки від жовтків. Останні гарненько збиваємо.

2. Вливаємо сюди теплу воду і пару ложок цукру. Продовжуємо збивати.

3. Слідом вливаємо олію.

4. Всипаємо ще цукор, залишивши одну ложку для білків.

5. Приєднуємо просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо до однорідності.

6. До холодним білків додаємо сіль, ложку цукру і лимонну кислоту.

7. Збиваємо до пишноти. Після чого заготівлю кладемо в тісто.

8. Акуратно розмішуємо і вливаємо тісто в чашу мультиварки.

9. Готуємо в режимі для випічки 1 годину.

10. Даємо готового бісквіту охолонути і ділимо його на коржі.

Шифоновий бісквіт на окропі в домашніх умовах

Простий спосіб приготувати смачний шифоновий бісквіт – на воді. Далі продукт можна використовувати для домашніх тортів і інших ласощів. Порадуйте близьких або гостей яскравим десертом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 600 гр.

Склад:

  • Борошно – 180 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Яйце – 6 шт.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Білки можна відразу відокремити від жовтків.

2. Просіваємо борошно з розпушувачем кілька разів.

3. Холодні білки збиваємо з сіллю до появи стійких піків.

4. В окремій мисці з’єднуємо з двома видами цукру.

5. Збиваємо масу до однорідності.

6. Сюди ж вливаємо воду і рослинну олію.

7. Поступово вводимо муку.

8. Вимішуємо до однорідної тесту.

9. Викладаємо сюди пишні білки. Акуратно розмішуємо лопаткою.

10. Перелити у форму для випікання і готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Можна готувати в мультиварці, на це піде 50 хвилин.

11. Акуратно перевертаємо форму і даємо продукту охолонути.

12. Ніжний шифоновий бісквіт готовий!

Пишний і повітряний шифоновий бісквіт з кремом чіз

Ніжний і повітряний шифоновий бісквіт чудово доповнить крем-чіз. Його також можна приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий покроковий рецепт і радуйте близьких смачними десертами.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 1,7 кг

Склад:

  • Борошно – 260 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло рослинне – 120 гр.
  • Жовток яєчний – 5 шт.
  • Білок яєчний – 8 шт.
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 190 мл
  • Сік лимонний – 5 мл
  • Цедра лимона – 0,5 ч. л.
  • Екстракт ванілі – 2 ч. л.

Для крему чіз:

  • Вершки жирні – 500 мл
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • цукрова Пудра – 80 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибоку миску просіваємо борошно, цукор, розпушувач і сіль.

2. У суху суміш додаємо рослинне масло, яєчні жовтки, воду цедру лимона, і екстракт ванілі. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.

3. Окремо збиваємо білки з лимонним соком до стійких піків.

4. Акуратно вводимо тісто у збиті білки. Перемішуємо лопаткою знизу вгору.

5. Вимішуємо до однорідності, а після перелити у форму для випікання.

6. Випікаємо 55 хвилин при температурі 160 градусів. Після готовності перевертаємо посуд з бісквітом і ставимо її на дві каструлю. Даємо повністю охолонути.

7. Займемося кремом. Для цього охолоджуємо вершки і після збиваємо їх разом з Маскарпоне, екстрактом ванілі і цукрової пудрою. Працюємо міксером до стійкої піни.

8. Бісквіт ділимо на три рівні коржа. Обмазуємо їх кремом чіз і складаємо один на одного. Обмазуємо і всю поверхню продукту. Ставимо в холодильник на кілька годин, і готово!