Найніжніший шифоновий бісквіт – найкраща основа для вашого торта. Приготувати такий продукт нескладно в домашніх умовах. Використовуйте для цього кулінарну збірку з 6-і рецептів з покроковим описом і фотографіями. Тут кілька варіантів бісквітів: класичний, ванільний, шоколадний та інші.
Класичний рецепт шифонової бісквіта для торта
Традиційно шифоновий бісквіт готують з додаванням яєчних білків і рослинного масла. Такий продукт виходить неймовірно ніжним і повітряним. Використовуйте рецепт для приготування домашніх тортів.
Інгредієнти на
0.6 кг.
- Борошно 160 гр.
- Цукор-пісок 105 гр.
- Масло рослинне 65 мл
- Жовток 2 шт.
- Білок 4 шт.
- Розпушувач 1.5 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Молоко коров’яче 90 мл
- Ваніль за смаком
- Лимонна цедра за смаком
Процес приготування:
- Класичний шифоновий бісквіт для торта приготувати дуже просто. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків.
- Жовтки з’єднайте з молоком і олією. Розмішуємо.
- Просіваємо сюди борошно з розпушувачем, сіллю і цукром (80 гр.).
- Вимішуємо тісто до однорідності. Сюди ж додаємо ваніль і лимонну цедру.
- Яєчні білки збиваємо з цукром (20 гр.) до стійких піків. Додаємо їх в тісто і акуратно розмішуємо.
- Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готовий бісквіт охолодити і поділяємо на два коржі. Використовуйте за призначенням!
Шоколадний шифоновий бісквіт в домашніх умовах
М’який і пружний шифоновий бісквіт можна зробити шоколадним. Використовуйте продукт для приготування смачних домашніх тортів і інших ласощів. Порадуйте себе і близьких.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 800 гр.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Цукор – 225 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сода – ¼ ч. л.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Какао – 60 гр.
- Кава розчинна – 1,3 ст. л.
- Вода – 175 мл
- Білки яєчні – 8 шт.
- Жовтки яєчні – 5 шт.
- Масло рослинне – 125 мл
Процес приготування:
1. Какао і кави розмішуємо у гарячій воді і охолодити.
2. Збиваємо жовтки і відправляємо їх у шоколадну масу разом з рослинним маслом.
3. Розмішуємо борошно з сіллю, содою, розпушувачем і цукром (180 гр.).
4. З’єднуємо кавову суміш і борошняну, і вимішуємо до однорідності. Окремо збиваємо яєчні білки з цукром (45 гр.).
5. Перекладаємо білки в шоколадну масу і вимішуємо все до однорідності.
6. Тісто перелити у форму для випікання. Готуємо при температурі 160 градусів близько 50-60 хвилин.
7. Даємо продукту охолонути і використовуємо його не за призначенням.
Як приготувати ванільний шифоновий бісквіт?
Щоб шифоновий бісквіт порадував яскравим ароматом, додайте в тісто ванілін. З такими коржами ваш торт вийде неймовірно смачним і яскравим. Крім того, продукт порадує ніжною та еластичною структурою.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Цукор – 1,5 склянки
- Розпушувач – 3 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ваніль – за смаком.
- Яйце – 6 шт.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Вода – 0,6 ст.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо і розмішуємо з цукром, сіллю, розпушувачем і ваніллю.
2. Жовтки відділяємо від білків. Перші кладемо в суху суміш.
3. Холодні білки з’єднуємо з лимонною кислотою.
4. Після збиваємо їх до стійких піків.
5. У суху суміш з жовтками відправляємо кип’ячену охолоджену воду і рослинну олію
6. Вимішуємо заготовку до однорідності.
7. Викладаємо на тісто пишні білки. Акуратно перемішуємо.
8. Переливаємо продукт у форму для випікання.
9. Готуємо 1 годину при температурі 180 градусів.
10. Ванільний шифоновий бісквіт готовий. Дайте йому охолонути і ділите на коржі.
Простий і смачний шифоновий бісквіт в мультиварці
Смачний шифоновий бісквіт можна приготувати в мультиварці. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт, з яким справляться навіть новачки. Готовий продукт послужить ідеальною основою для тортів.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 600 гр.
Склад:
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 120 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Вода – 5 ст. л.
- Кислота лимонна – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Останні гарненько збиваємо.
2. Вливаємо сюди теплу воду і пару ложок цукру. Продовжуємо збивати.
3. Слідом вливаємо олію.
4. Всипаємо ще цукор, залишивши одну ложку для білків.
5. Приєднуємо просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо до однорідності.
6. До холодним білків додаємо сіль, ложку цукру і лимонну кислоту.
7. Збиваємо до пишноти. Після чого заготівлю кладемо в тісто.
8. Акуратно розмішуємо і вливаємо тісто в чашу мультиварки.
9. Готуємо в режимі для випічки 1 годину.
10. Даємо готового бісквіту охолонути і ділимо його на коржі.
Шифоновий бісквіт на окропі в домашніх умовах
Простий спосіб приготувати смачний шифоновий бісквіт – на воді. Далі продукт можна використовувати для домашніх тортів і інших ласощів. Порадуйте близьких або гостей яскравим десертом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 600 гр.
Склад:
- Борошно – 180 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Яйце – 6 шт.
- Масло рослинне – 80 мл
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Білки можна відразу відокремити від жовтків.
2. Просіваємо борошно з розпушувачем кілька разів.
3. Холодні білки збиваємо з сіллю до появи стійких піків.
4. В окремій мисці з’єднуємо з двома видами цукру.
5. Збиваємо масу до однорідності.
6. Сюди ж вливаємо воду і рослинну олію.
7. Поступово вводимо муку.
8. Вимішуємо до однорідної тесту.
9. Викладаємо сюди пишні білки. Акуратно розмішуємо лопаткою.
10. Перелити у форму для випікання і готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Можна готувати в мультиварці, на це піде 50 хвилин.
11. Акуратно перевертаємо форму і даємо продукту охолонути.
12. Ніжний шифоновий бісквіт готовий!
Пишний і повітряний шифоновий бісквіт з кремом чіз
Ніжний і повітряний шифоновий бісквіт чудово доповнить крем-чіз. Його також можна приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий покроковий рецепт і радуйте близьких смачними десертами.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 1,7 кг
Склад:
- Борошно – 260 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Масло рослинне – 120 гр.
- Жовток яєчний – 5 шт.
- Білок яєчний – 8 шт.
- Розпушувач – 3 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 190 мл
- Сік лимонний – 5 мл
- Цедра лимона – 0,5 ч. л.
- Екстракт ванілі – 2 ч. л.
Для крему чіз:
- Вершки жирні – 500 мл
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- цукрова Пудра – 80 гр.
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У глибоку миску просіваємо борошно, цукор, розпушувач і сіль.
2. У суху суміш додаємо рослинне масло, яєчні жовтки, воду цедру лимона, і екстракт ванілі. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.
3. Окремо збиваємо білки з лимонним соком до стійких піків.
4. Акуратно вводимо тісто у збиті білки. Перемішуємо лопаткою знизу вгору.
5. Вимішуємо до однорідності, а після перелити у форму для випікання.
6. Випікаємо 55 хвилин при температурі 160 градусів. Після готовності перевертаємо посуд з бісквітом і ставимо її на дві каструлю. Даємо повністю охолонути.
7. Займемося кремом. Для цього охолоджуємо вершки і після збиваємо їх разом з Маскарпоне, екстрактом ванілі і цукрової пудрою. Працюємо міксером до стійкої піни.
8. Бісквіт ділимо на три рівні коржа. Обмазуємо їх кремом чіз і складаємо один на одного. Обмазуємо і всю поверхню продукту. Ставимо в холодильник на кілька годин, і готово!