Смажена риба на пательні — 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соковита горбуша на сковороді

Соковита горбуша на сковороді нікого не залишить байдужим. Таке смачне і поживне блюдо стане відмінним рішенням для сімейного святкового обіду або вечері. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо горбушу, промиваємо і очищаємо її.

Крок 2. Далі рибу поділяємо на філе і потім ріжемо на невеликі порційні шматочки.

Крок 3. Складаємо продукт в глибоку миску. Солимо, перчимо, акуратно перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.

Крок 4. Очищаємо цибулю і ріжемо його на четвертинки.

Крок 5. Складаємо шматочки цибулі в чашу блендера разом із зубчиками часнику. Подрібнюємо.

Крок 6. У глибоку миску викладаємо сметану.

Крок 7. До сметані відправляємо масу з цибулі та часнику.

Крок 8. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 9. Додаємо сіль, перець, борошно і розпушувач.

Крок 10. Вимішуємо масу віночком до однорідності.

Крок 11. Вливаємо сюди рослинне масло і перемішуємо.

Крок 12. Занурюємо рибні шматочки в підготовлений кляр.

Крок 13. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди рибні шматочки і обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 14. Соковита горбуша на сковороді готова. Пригощайтеся!