Смажені кабачки на зиму – 5 смачних рецептів в банках з покроковими фото

Смажені кабачки з зеленню на зиму

Смажені кабачки з зеленню на зиму володіють прекрасним смаком і ароматом. Готується закрутка до неподобства просто, а на столі викликає ажіотаж. Приємний запах так і залучає, всі хочуть скуштувати шикарну закуску. Смажені кабачки добре поєднуються з будь домашньою їжею і зроблять страви цікавими та різноманітними.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Чорний перець горошком – 8 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 25 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Вибираємо молоді екземпляри, щоб закуска була ніжною. Перерослі овочі теж можна використовувати, попередньо знявши шкірку і вичистивши насіння.

Крок 2. Ідеально підготовлені кабачки нарізаємо кругляком. Дотримуємося однакову товщину, приблизно 1 сантиметр, щоб у процесі готування зберегти презентабельний зовнішній вигляд.

Крок 3. Обполіскуємо і висушуємо запашні трави, крупно рубаємо. Очищаємо часник і ріжемо пластинками. Кількість регулюємо за бажанням. Змішуємо нарізку з сіллю.

Крок 4. На розігрітій і змащеній олією сковороді злегка обсмажуємо кабачки до рум’яності. Коли утворюється апетитна скоринка, перевертаємо овочі на іншу сторону і продовжуємо обжарку.

Крок 5. Стерилізуємо чисті банки, прогріваючи над парою, в духовці або мікрохвильовій печі. На дно кладемо лаврушки і перець. Викладаємо смажені кабачки, чергуючи з зеленню і часником. Вливаємо оцтову кислоту. Прикриваємо прокип’яченими кришками і розміщуємо стерилізуватися на 25 хвилин. Засукавши ключем заготовки, охолоджуємо їх під ковдрою.

Крок 6. Ароматні кабачки переміщаємо в комору або кухонну шафку з консервацією. Відкорковуємо взимку баночку і перетворюємо звичайний обід у святковий. Приємного апетиту!