Смажені кабачки з зеленню на зиму
Смажені кабачки з зеленню на зиму володіють прекрасним смаком і ароматом. Готується закрутка до неподобства просто, а на столі викликає ажіотаж. Приємний запах так і залучає, всі хочуть скуштувати шикарну закуску. Смажені кабачки добре поєднуються з будь домашньою їжею і зроблять страви цікавими та різноманітними.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Петрушка – 1 пучок.
- Чорний перець горошком – 8 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 25 мл
- Лавровий лист – 3 шт.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Вибираємо молоді екземпляри, щоб закуска була ніжною. Перерослі овочі теж можна використовувати, попередньо знявши шкірку і вичистивши насіння.
Крок 2. Ідеально підготовлені кабачки нарізаємо кругляком. Дотримуємося однакову товщину, приблизно 1 сантиметр, щоб у процесі готування зберегти презентабельний зовнішній вигляд.
Крок 3. Обполіскуємо і висушуємо запашні трави, крупно рубаємо. Очищаємо часник і ріжемо пластинками. Кількість регулюємо за бажанням. Змішуємо нарізку з сіллю.
Крок 4. На розігрітій і змащеній олією сковороді злегка обсмажуємо кабачки до рум’яності. Коли утворюється апетитна скоринка, перевертаємо овочі на іншу сторону і продовжуємо обжарку.
Крок 5. Стерилізуємо чисті банки, прогріваючи над парою, в духовці або мікрохвильовій печі. На дно кладемо лаврушки і перець. Викладаємо смажені кабачки, чергуючи з зеленню і часником. Вливаємо оцтову кислоту. Прикриваємо прокип’яченими кришками і розміщуємо стерилізуватися на 25 хвилин. Засукавши ключем заготовки, охолоджуємо їх під ковдрою.
Крок 6. Ароматні кабачки переміщаємо в комору або кухонну шафку з консервацією. Відкорковуємо взимку баночку і перетворюємо звичайний обід у святковий. Приємного апетиту!