Соба – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соба з креветками

Соба з креветками перетворить звичайний вечеря в святкову подію. Апетитне яскраве страва виходить ситним і привабливим, підвищує апетит і манить своїми яскравими фарбами. Гречану локшину можна їсти в необмежених кількостях, не боячись за свою фігуру. Креветки чудово поєднуються з локшиною.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Очищені креветки – 10 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • гречана Локшина Соба – 200 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Печериці – 100 гр.
  • Капуста китайська – 200 гр.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Соєвий соус 30 мл
  • Яблучний/рисовий оцет – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти за списком, поданим вище. Очищені креветки розріжте вздовж, полийте оливковою олією і приперчите.

Крок 2. Прочитайте інструкцію на звороті упаковки з локшиною.

Крок 3. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.

Крок 4. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 5. Розжаримо сковорідку. Розпустіть вершкове масло. Перекладіть креветки і попередньо подрібнений часник. Швидко обсмажте. Влийте ложку соєвого соусу. Протушкувати буквально хвилину. Креветки приберіть зі сковорідки.

Крок 6. Долийте оливкова олія. Сюди ж додайте скибочки печериць і пір’я попередньо очищеного лука.

Крок 7. Моркву очистіть від шкірки економкою. Болгарський перець вимийте і обсушіть. Овочі нарубайте соломкою і відправте в сковорідку. Готуйте на помірній температурі.

Крок 8. Китайську капусту нарубаєте, і відправте в сковорідку.

Крок 9. Коли овочі стануть м’якими, вилийте попередньо змішану субстанцію із залишків соєвого соусу, яблучного або рисового оцту і меду. Розмішайте. Сюди ж викладіть локшину. Прогрійте, постійно помішуючи, 5 хвилин.

Крок 10. Приготовану собу за бажанням прикрасьте зеленню, розділіть на порції і пригощайте домочадців. Приємного насолоди!