Соба з креветками
Соба з креветками перетворить звичайний вечеря в святкову подію. Апетитне яскраве страва виходить ситним і привабливим, підвищує апетит і манить своїми яскравими фарбами. Гречану локшину можна їсти в необмежених кількостях, не боячись за свою фігуру. Креветки чудово поєднуються з локшиною.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Очищені креветки – 10 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- гречана Локшина Соба – 200 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Печериці – 100 гр.
- Капуста китайська – 200 гр.
- Масло оливкове – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Соєвий соус 30 мл
- Яблучний/рисовий оцет – 1 ч. л.
- Мед – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти за списком, поданим вище. Очищені креветки розріжте вздовж, полийте оливковою олією і приперчите.
Крок 2. Прочитайте інструкцію на звороті упаковки з локшиною.
Крок 3. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.
Крок 4. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.
Крок 5. Розжаримо сковорідку. Розпустіть вершкове масло. Перекладіть креветки і попередньо подрібнений часник. Швидко обсмажте. Влийте ложку соєвого соусу. Протушкувати буквально хвилину. Креветки приберіть зі сковорідки.
Крок 6. Долийте оливкова олія. Сюди ж додайте скибочки печериць і пір’я попередньо очищеного лука.
Крок 7. Моркву очистіть від шкірки економкою. Болгарський перець вимийте і обсушіть. Овочі нарубайте соломкою і відправте в сковорідку. Готуйте на помірній температурі.
Крок 8. Китайську капусту нарубаєте, і відправте в сковорідку.
Крок 9. Коли овочі стануть м’якими, вилийте попередньо змішану субстанцію із залишків соєвого соусу, яблучного або рисового оцту і меду. Розмішайте. Сюди ж викладіть локшину. Прогрійте, постійно помішуючи, 5 хвилин.
Крок 10. Приготовану собу за бажанням прикрасьте зеленню, розділіть на порції і пригощайте домочадців. Приємного насолоди!