Соба у вершковому соусі
Соба у вершковому соусі – красиве і ошатне блюдо, яке буде чудово виглядати на романтичній вечері. Апетитні креветки з вершковим соусом чудово доповнюють гречану локшину. Спробувавши одного разу, ви навряд чи забудете смак цієї страви.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Креветки смажені – 9 шт.
- Селера – 3-4 стебла.
- Цибуля – 1 шт.
- гречана Локшина Соба – 0,5 пачки.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вершки 20% – 200 мл
- Пармезан тертий – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищені креветки швидко обсмажте до рум’яності на прогрітій сковороді. Як тільки утвориться скоринка, зніміть з плити.
Крок 2. З цибулини приберіть верхній шар. Довільно порізати. Стебла селери промийте і подрібніть.
Крок 3. Овочі підсмажте на сковороді з рослинним маслом, попередньо розігрівши її.
Крок 4. Коли вони набудуть стан прозорості, вилийте до них вершки і на мінімальному нагріві доведіть до кипіння.
Крок 5. У киплячий соус викладіть креветки і натертий пармезан.
Крок 6. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.
Крок 7. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.
Крок 8. Перекладіть В соус гречану локшину, прогрійте кілька хвилин.
Крок 9. Ароматну собу розділіть на порції. Подавайте до столу і кличте рідних і близьких. Приємного апетиту!