Соба – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соба у вершковому соусі

Соба у вершковому соусі – красиве і ошатне блюдо, яке буде чудово виглядати на романтичній вечері. Апетитні креветки з вершковим соусом чудово доповнюють гречану локшину. Спробувавши одного разу, ви навряд чи забудете смак цієї страви.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки смажені – 9 шт.
  • Селера – 3-4 стебла.
  • Цибуля – 1 шт.
  • гречана Локшина Соба – 0,5 пачки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Пармезан тертий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені креветки швидко обсмажте до рум’яності на прогрітій сковороді. Як тільки утвориться скоринка, зніміть з плити.

Крок 2. З цибулини приберіть верхній шар. Довільно порізати. Стебла селери промийте і подрібніть.

Крок 3. Овочі підсмажте на сковороді з рослинним маслом, попередньо розігрівши її.

Крок 4. Коли вони набудуть стан прозорості, вилийте до них вершки і на мінімальному нагріві доведіть до кипіння.

Крок 5. У киплячий соус викладіть креветки і натертий пармезан.

Крок 6. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.

Крок 7. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 8. Перекладіть В соус гречану локшину, прогрійте кілька хвилин.

Крок 9. Ароматну собу розділіть на порції. Подавайте до столу і кличте рідних і близьких. Приємного апетиту!