Солоні огірки на зиму в банках з горілкою
Солены огірки перша закуска, яку подають до страв з картоплі і м’яса. Без них не обходиться багато популярних салатів. Тому така заготовка повинна бути в кожному погребі.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Огірки – 5 кг
- Горілка – 5 ст. л.
- Сіль – 5 ст. л.
- Часник – 12 зуб.
- Листя хрону – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 12 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Кріп – 8 парасольок.
Процес приготування:
1. Огірки вимити під проточною водою.
2. Банки помийте і стерилізуйте. Викладіть в них листя хрону, парасольки кропу, зубчики часнику, перець горошком, лавровий лист і всипте сіль.
3. Далі укладіть в банки огірки, влийте горілку і холодну воду.
4. Банки закрийте стерильними кришками і злегка струсніть, щоб сіль розчинилася.
5. Зберігайте солоні огірки в холодному місці.
Приємного апетиту!