Солоні огірки холодним способом на зиму – 8 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Солоні огірки на зиму в банках з горілкою

Солены огірки перша закуска, яку подають до страв з картоплі і м’яса. Без них не обходиться багато популярних салатів. Тому така заготовка повинна бути в кожному погребі.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Огірки – 5 кг
  • Горілка – 5 ст. л.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Часник – 12 зуб.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Кріп – 8 парасольок.

Процес приготування:

1. Огірки вимити під проточною водою.

2. Банки помийте і стерилізуйте. Викладіть в них листя хрону, парасольки кропу, зубчики часнику, перець горошком, лавровий лист і всипте сіль.

3. Далі укладіть в банки огірки, влийте горілку і холодну воду.

4. Банки закрийте стерильними кришками і злегка струсніть, щоб сіль розчинилася.

5. Зберігайте солоні огірки в холодному місці.

Приємного апетиту!