Одна з найпопулярніших заготовок на зиму – солоні огірки в банках. Яскраве частування можна подавати з будь-якими стравами в якості закуски. Підходить як для обіднього, так і для святкового столу. Беріть на замітку 10 покрокових рецептів, які дозволять отримати смачний хрусткий продукт.
Хрусткі солоні огірки в літрових банках
Смачні хрусткі огірочки легко приготувати вдома в літровій банці. Солоне частування різноманітить ваш стіл і доповнить багато гарячі страви. Оцініть простий рецепт для тривалого зберігання.
Інгредієнти на
1 л.
- Огірок ⅔ кг
- Вода 400 мл
- Сіль ½ ст. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Тархун 5 гілок
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Лавровий лист за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити хрусткі солоні огірки на зиму в літрових банках? Для заготівлі вибираємо невеликі міцні огірки. Старанно промиваємо їх і після замочуємо в холодній воді на кілька годин.
- Гілочки тархуну промиваємо і знімаємо з нього листочки. Тільки вони знадобляться для засолювання.
- Визначити точну кількість потрібної води можна наступним чином. Кладемо підготовлені огірки і банку і повністю заливаємо їх водою. Після рідину зливаємо в каструлю.
- У воду додаємо сіль, перець, лавровий лист і коріандр. Доводимо вміст до кипіння, тримаємо на вогні 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Остуджуємо маринад до кімнатної температури.
- У чисту літрову банку занурюємо огірки з тархуном.
- Заливаємо продукти остившім розсолом. Закриваємо тару поліетиленової кришкою і після ставимо на зберігання.
- Хрусткі солоні огірки для вашого столу готові!
