Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Солоні огірки на зиму з лимонною кислотою

Хороша альтернатива столового оцту – лимонна кислота. Приготуйте з неї ароматні солоні огірки на зиму. Простий домашній рецепт дозволить отримати яскравий хрусткий продукт для вашого столу.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Насіння кропу – 30 гр.
  • Сіль – 80 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо огірки і після замочуємо їх у крижаній воді на кілька годин. Досить буде 2-4 годин.

2. Промиваємо скляні банки разом з содою. На дно тари кладемо часник, листя вишні, петрушку, шматочки болгарського перцю чилі. Також додаємо насіння кропу.

3. Слідом щільно починаємо банки вымоченными огірками. Попередньо можна зрізати кінчики. У кожну заготовку додаємо лимонну кислоту.

4. Окремо кип’ятимо воду і розмішуємо в ній сіль. Тримаємо на вогні, поки не розчиниться сухий інгредієнт.

5. Відразу ж заливаємо гарячим маринадом огірки в банках. Закочує їх, залишаємо до повного охолодження і після ставимо на зберігання.