Солоні огірки на зиму з лимонною кислотою
Хороша альтернатива столового оцту – лимонна кислота. Приготуйте з неї ароматні солоні огірки на зиму. Простий домашній рецепт дозволить отримати яскравий хрусткий продукт для вашого столу.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 2 зубчики.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Насіння кропу – 30 гр.
- Сіль – 80 гр.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо огірки і після замочуємо їх у крижаній воді на кілька годин. Досить буде 2-4 годин.
2. Промиваємо скляні банки разом з содою. На дно тари кладемо часник, листя вишні, петрушку, шматочки болгарського перцю чилі. Також додаємо насіння кропу.
3. Слідом щільно починаємо банки вымоченными огірками. Попередньо можна зрізати кінчики. У кожну заготовку додаємо лимонну кислоту.
4. Окремо кип’ятимо воду і розмішуємо в ній сіль. Тримаємо на вогні, поки не розчиниться сухий інгредієнт.
5. Відразу ж заливаємо гарячим маринадом огірки в банках. Закочує їх, залишаємо до повного охолодження і після ставимо на зберігання.