Солоні помідори холодним способом на зиму – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму

Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму – це апетитна і дуже смачна заготовка, яка приведе в захват навіть тих, хто скептично ставиться до різноманітної їжі. Для готування чудово підходять домашні умови і будь-яка пластикова ємність без тріщин і пошкоджень.

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Томати – 1 кг
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Сіль – 1-2 ст. л
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з розсолу: у сотейнику кип’ятимо воду, додавши сіль, горошини перцю і лаврушку. Після закипання, ставимо в прохолодне приміщення для швидкого охолодження.

Крок 2. Паралельно обполіскуємо під водою томати і добавки, гарненько промиваємо відерця.

Крок 3. На дно пластикового посуду викладаємо нарізані листя, гілочки кропу і слайсы очищеного часнику.

Крок 4. Викладаємо помідори і заповнюємо простір, що залишився залишками зелені і часнику.

Крок 5. Заливаємо овочі маринадом і встановлюємо гніт на 1-2 дні.

Крок 6. Після закінчення часу, вантаж прибираємо і переносимо томати у постійне місце зберігання з прохолодною температурою.

Крок 7. Першу пробу можна зняти вже через півтора тижні! Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!