Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму
Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму – це апетитна і дуже смачна заготовка, яка приведе в захват навіть тих, хто скептично ставиться до різноманітної їжі. Для готування чудово підходять домашні умови і будь-яка пластикова ємність без тріщин і пошкоджень.
Час готування – 12 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Томати – 1 кг
- Кріп – 10 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лист лавра – 2 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Сіль – 1-2 ст. л
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з розсолу: у сотейнику кип’ятимо воду, додавши сіль, горошини перцю і лаврушку. Після закипання, ставимо в прохолодне приміщення для швидкого охолодження.
Крок 2. Паралельно обполіскуємо під водою томати і добавки, гарненько промиваємо відерця.
Крок 3. На дно пластикового посуду викладаємо нарізані листя, гілочки кропу і слайсы очищеного часнику.
Крок 4. Викладаємо помідори і заповнюємо простір, що залишився залишками зелені і часнику.
Крок 5. Заливаємо овочі маринадом і встановлюємо гніт на 1-2 дні.
Крок 6. Після закінчення часу, вантаж прибираємо і переносимо томати у постійне місце зберігання з прохолодною температурою.
Крок 7. Першу пробу можна зняти вже через півтора тижні! Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!