Солоні помідори холодним способом на зиму – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму

Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму – це старовинна рецептура приготування неймовірно смачної закуски, яка запросто прикрасить навіть святковий стіл і змусить ваших гостей просити не тільки добавки, але і поділитися рецептом!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20-25.

Склад:

  • Помідори – скільки є.
  • Часник – 2-3 головки.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Листя хрону – 1 жменя.
  • Парасольки кропу – 20-25 шт.
  • Листя смородини – за смаком.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Тархун – за смаком.

Для розсолу (на 1 відро води):

  • Сіль – 800 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту зелень поділяємо на три рівні частини, обполіскуємо помідори.

Крок 2. Одну частину спецій і листя викладаємо на дно бочки відповідного розміру, кладемо помідори і чергуємо шари.

Крок 3. Готуємо розсіл з холодної води і солі, добре перемішуємо і виливаємо в бочку так, щоб рідина повністю покривала компоненти.

Крок 4. Бочку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце мінімум на місяць. Протягом першого тижня, за допомогою ложки акуратно видаляємо цвіль з поверхні.

Крок 5. Через 30 діб знімаємо першу пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!