Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму
Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму – це старовинна рецептура приготування неймовірно смачної закуски, яка запросто прикрасить навіть святковий стіл і змусить ваших гостей просити не тільки добавки, але і поділитися рецептом!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 20-25.
Склад:
- Помідори – скільки є.
- Часник – 2-3 головки.
- Перець чилі – за смаком.
- Листя хрону – 1 жменя.
- Парасольки кропу – 20-25 шт.
- Листя смородини – за смаком.
- Листя вишні – за смаком.
- Тархун – за смаком.
Для розсолу (на 1 відро води):
- Сіль – 800 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту зелень поділяємо на три рівні частини, обполіскуємо помідори.
Крок 2. Одну частину спецій і листя викладаємо на дно бочки відповідного розміру, кладемо помідори і чергуємо шари.
Крок 3. Готуємо розсіл з холодної води і солі, добре перемішуємо і виливаємо в бочку так, щоб рідина повністю покривала компоненти.
Крок 4. Бочку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце мінімум на місяць. Протягом першого тижня, за допомогою ложки акуратно видаляємо цвіль з поверхні.
Крок 5. Через 30 діб знімаємо першу пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!