Рижики у власному соку на зиму
Рижики у власному соку на зиму – апетитна закатка для любителів грибних страв і делікатесів. Грибна заготівля виходить максимально бюджетної і надзвичайно смачною. На відміну від овочів зі свого городу гриби не вимагають догляду, лише час на їх збір і обробку.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Гриби – 1 кг
- Вода фільтрована – 0,3-0,5 л.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 4-5 шт.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
- Гвоздика – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – кілька гілочок.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет 6% – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Уважно переглянувши грибочки, прибираємо зіпсовані і пом’яті екземпляри. Ретельно промивши рижики, ріжемо гриби на частини. Вивантаживши в об’ємну каструлю, наливаємо воду. Розмістивши на вогні, чекаємо закипання, проціджуємо. Повторно заливаємо водою, приправляємо спеціями, солимо, додаємо цибулю. Кип’ятимо, знімаємо піну і мінімізуємо нагрівання.
Крок 2. Кладемо промиті гілочки кропу і готуємо на мінімальному полум’я 25 хвилин. Кріп чудово поєднується з грибами і надає неймовірний аромат.
Крок 3. Грунтовно промивши банки, стерилізуємо скляні ємності. В кожну ємність наливаємо чайну ложку дезодорованої олії і оцтової кислоти. На дно кладемо спеції. Пряності і їх кількість регулюємо за своїм розсудом.
Крок 4. За підготовленим стерилізованим ємкостей розкладаємо відварені гриби, попередньо проціджений від відвару. Коли гриби розподілені по банкам, доливаємо рідину, в якій вони варилися. Гвинтові кришки кип’ятимо. Струсивши рідина, міцно закорковуємо ємності.
Крок 5. Перевернувши заготовки, закутуємо закрутки і чекаємо повного остигання. Остиглі закачування переміщаємо в льох. Закуску подаємо до гарячих страв в якості закуски. Грибне частування чудово доповнить смажену або відварену картоплю. Ідеальна Закуска для тих, хто постить. Приємного апетиту!