Солоні зелені помідори на зиму – 8 рецептів в банках з покроковими фото

Зелені помідори на зиму з петрушкою і часником

Свіжий, пряний спосіб засолювання зелених помідорів. Готується все необхідне швидко, а сам процес засолювання займає всього тиждень, зате зберігаються такі помідори кілька місяців.

Час готування: 7 діб.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Суцвіття кропу – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок
  • Кріп свіжий – 1 пучок
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Перець запашний – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Надрізаємо помідори так, щоб вийшов не дуже глибокий хрест.

Крок 2. Подрібнюємо часник, зелень і перець чилі. Змішуємо начинку.

Крок 3. Фаршируємо зелені помідори овочевий сумішшю, викладаємо в глибоку миску. Засипаємо лавровий лист, перець і суцвіття кропу.

Крок 4. Розбавляємо сіль у воді і заливаємо помідори отриманим розсолом. Прикриваємо миску тарілкою з вантажем і залишаємо на тиждень при кімнатній температурі. Приємного апетиту!