Зелені помідори на зиму з петрушкою і часником
Свіжий, пряний спосіб засолювання зелених помідорів. Готується все необхідне швидко, а сам процес засолювання займає всього тиждень, зате зберігаються такі помідори кілька місяців.
Час готування: 7 діб.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Суцвіття кропу – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Петрушка свіжа – 1 пучок
- Кріп свіжий – 1 пучок
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошком – за смаком
- Перець запашний – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Надрізаємо помідори так, щоб вийшов не дуже глибокий хрест.
Крок 2. Подрібнюємо часник, зелень і перець чилі. Змішуємо начинку.
Крок 3. Фаршируємо зелені помідори овочевий сумішшю, викладаємо в глибоку миску. Засипаємо лавровий лист, перець і суцвіття кропу.
Крок 4. Розбавляємо сіль у воді і заливаємо помідори отриманим розсолом. Прикриваємо миску тарілкою з вантажем і залишаємо на тиждень при кімнатній температурі. Приємного апетиту!