Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами – 4 покрокових рецептів збірної мясної солянки з оливками, картоплею, огірками

Простий і смачний рецепт солянки з копченою ковбасою, оливками і лимоном

Насичений, густий, ситний суп з яскравим ароматом копчення, лимонною кислинкою, свіжою зеленню і цікавим нюансом смаку оливок. Готується нескладно і досить швидко, відмінно зігріває в холодну погоду.

Час готування: 60 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Варено-копчена ковбаса – 65 гр.
  • Сирокопчена грудинка – 45 гр.
  • Яловича вирізка – 120 гр.
  • М’ясний бульйон – 800 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Огірки мариновані – 50 гр.
  • Оливки – 150 гр.
  • Маслини – за бажанням;
  • Петрушка – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 40 гр.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;

Процес приговиготовлення:

1. Заготовте заздалегідь бульйон. Його можна як зварити безпосередньо перед приготуванням супу, з яловичини або з використанням бульйонних кубиків, так і заготовити бульйон заздалегідь і зберігати її в замороженому вигляді, розморожуючи при необхідності. Також підготуйте всі інші інгредієнти для супу.

2. В каструлю, бажано з товстим дном, перелийте бульйон і поставте на вогонь. Наріжте яловичину кубиками середньої величини і закиньте до закипевшему бульйону. Зменшіть вогонь до середнього і варіть протягом 10 хвилин, за необхідності видаляючи з поверхні піну, що утворюється.

3. Наріжте розмір яловичини ковбасу і цибулю, огірки покришіть півкільцями, а бекон розпустіть на тонку соломку. Зубчик часнику роздушіть лезом ножа, очистіть від лушпиння і дрібно покришіть.

4. Маслини і оливки роздушіть, вийміть кісточки, а м’якоть поріжте дрібними шматочками. Помідори наріжте на великі часточки, зніміть шкірку і порізати великими шматками.

5. Розігрійте сковороду і обсмажте бекон на сильному вогні протягом 2 хвилин. Після додайте цибулю і смажте всі разом, постійно помішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Додайте до вмісту сковороди ковбасу, обсмажте протягом 1 хвилини і перекладіть зажарку в суп.

6. У ту ж сковороду вилийте оливкову олію і обсмажте на сильному вогні огірки і помідори з лавровим листом. Смажити овочі потрібно буквально 1,5-2 хвилини, постійно помішуючи, щоб нічого випадково не пригоріло. Після додайте отриману суміш до бульйону.

7. Поставте суп на слабкий вогонь, покладіть в нього маслини і оливки, часник, 2 дольки лимона, а також сіль і перець за смаком. Накрийте кришкою і варіть протягом 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

8. Додайте до супу дрібно покришену зелень, перемішайте і розлийте по порційних тарілках. Викладіть сметану, також за бажанням можна покласти в кожну тарілку по невеликому шматочку лимона і порізані великими кружечками оливки. Тепер суп сміливо можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!