Соус бешамель із сиром у домашніх умовах
Соус бешамель із сиром у домашніх умовах зможе приготувати кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки. Такий ніжний і цікавий за смаком соус стане чудовим доповненням до багатьох гарячих страв.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 800 грн.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Олія вершкове – 80 гр.
- Мука – 2 ст.л.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Горіх мускатний – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Мускатний горіх натираємо на тертці із дрібними зубчиками.
Крок 3. У каструлю або сотейник викладаємо вершкове масло і даємо йому розтопитися.
Крок 4. У розтоплену олію додаємо муку|борошно| і швидко все перемішуємо.
Крок 5. Отримуємо ніжну золотисту кашку. На якийсь час прибираємо з вогню.
Крок 6. Поступово починаємо сюди вливати молоко та перебиваємо весь вміст занурювальним блендером.
Крок 7. Необхідно отримати однорідну суміш без грудочок.
Крок 8. Знову ставимо нашу заготівлю на вогонь і викладаємо тертий сир. Перемішуємо до його розправлення.
Крок 9. Також у соус відправляємо сіль, перець та мускатний горіх. Перемішуємо та прибираємо з вогню.
Крок 10. Соус бешамель із сиром у домашніх умовах готовий. Можна подавати до столу або використовувати для приготування інших страв!