Соус бешамель класичний – 10 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Соус бешамель із сиром у домашніх умовах

Соус бешамель із сиром у домашніх умовах зможе приготувати кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки. Такий ніжний і цікавий за смаком соус стане чудовим доповненням до багатьох гарячих страв.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Горіх мускатний – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Мускатний горіх натираємо на тертці із дрібними зубчиками.

Крок 3. У каструлю або сотейник викладаємо вершкове масло і даємо йому розтопитися.

Крок 4. У розтоплену олію додаємо муку|борошно| і швидко все перемішуємо.

Крок 5. Отримуємо ніжну золотисту кашку. На якийсь час прибираємо з вогню.

Крок 6. Поступово починаємо сюди вливати молоко та перебиваємо весь вміст занурювальним блендером.

Крок 7. Необхідно отримати однорідну суміш без грудочок.

Крок 8. Знову ставимо нашу заготівлю на вогонь і викладаємо тертий сир. Перемішуємо до його розправлення.

Крок 9. Також у соус відправляємо сіль, перець та мускатний горіх. Перемішуємо та прибираємо з вогню.

Крок 10. Соус бешамель із сиром у домашніх умовах готовий. Можна подавати до столу або використовувати для приготування інших страв!