Соус для шаурми в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Сирний соус для домашньої шаурми

Приготувати в домашніх умовах найніжніший сирний соус для шаурми зможе кожен! Головний секрет приготування смачного сирного соусу для домашньої шаурми – вдале поєднання всіх використовуваних інгредієнтів. Мінімум витраченого часу – і приголомшливий сирний соус для шаурми буде готовий!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сир плавлений – 180 гр.
  • Вершки жирністю 20% – 200 мл
  • Італійські трави – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Твердий сир необхідно подрібнити на дрібній тертці.

2. У ємність для варіння вливаємо вершки, ставимо на вогонь. Потім додаємо до вершків плавлений сир, попередньо порізаний на великі шматочки.

3. Слідом додаємо до вершків і плавленому сиру невелику кількість рослинного масла. По мірі нагрівання вершків злегка розминайте плавлений сир, щоб він розчинився.

4. Коли соус закипить, приправте його чорним меленим перцем і італійськими травами. Перемішайте.

5. Потім готується соус додаємо твердий сир, подрібнений на тертці. Всі інгредієнти перемішуємо.

6. Тримаємо соус на вогні ще пару хвилин до розчинення твердого сиру. Знімаємо ємність з соусом з вогню. По готовності соус охолодіть до кімнатної температури, потім його можна використовувати за призначенням.

7. Сирний соус для шаурми готовий!

Приємного вам апетиту!