Сирний соус для домашньої шаурми
Приготувати в домашніх умовах найніжніший сирний соус для шаурми зможе кожен! Головний секрет приготування смачного сирного соусу для домашньої шаурми – вдале поєднання всіх використовуваних інгредієнтів. Мінімум витраченого часу – і приголомшливий сирний соус для шаурми буде готовий!
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Сир твердий – 30 гр.
- Сир плавлений – 180 гр.
- Вершки жирністю 20% – 200 мл
- Італійські трави – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 10 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Твердий сир необхідно подрібнити на дрібній тертці.
2. У ємність для варіння вливаємо вершки, ставимо на вогонь. Потім додаємо до вершків плавлений сир, попередньо порізаний на великі шматочки.
3. Слідом додаємо до вершків і плавленому сиру невелику кількість рослинного масла. По мірі нагрівання вершків злегка розминайте плавлений сир, щоб він розчинився.
4. Коли соус закипить, приправте його чорним меленим перцем і італійськими травами. Перемішайте.
5. Потім готується соус додаємо твердий сир, подрібнений на тертці. Всі інгредієнти перемішуємо.
6. Тримаємо соус на вогні ще пару хвилин до розчинення твердого сиру. Знімаємо ємність з соусом з вогню. По готовності соус охолодіть до кімнатної температури, потім його можна використовувати за призначенням.
7. Сирний соус для шаурми готовий!
Приємного вам апетиту!