Соус для шаурми в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Як приготувати часниковий соус для шаурми будинку

Приготувати в домашніх умовах смачну і апетитну шаурму нескладно. Важливо зробити відповідний соус. Вдалим варіантом є використання часникового соусу. Він надає шаурмі особливий смак і пікантність. Приготувати часниковий соус не складе праці. Якщо під рукою є необхідні інгредієнти, то за лічені хвилини соус буде готовий!

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кефір – 100 мл
  • Часник – 4-5 зуб.
  • Сметана – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. З’єднуємо в одній ємності наступні інгредієнти – кефір, сметану і майонез. Все ретельно перемішуємо вінчиком. У результаті повинна вийти однорідна маса.

2. Очищений часник пропустіть через прес, додайте його в ємність до інших компонентів.

3. Під проточною водою промийте кріп, подрібніть його. За бажанням кріп можна замінити петрушкою.

4. Викладаємо кріп в робочу ємність. Далі додаємо до всіх інгредієнтів суміш перців і хмелі-сунелі.

5. Все ретельно перемішуємо, домагаючись утворення однорідного соусу. Спробуйте соус на смак, при необхідності додайте сіль.

6. Часниковий соус для шаурми готовий! Такий пікантний соус зробить шаурму особливою по смаку!

Приємного вам апетиту!