Вершково-сирний соус для пасти
Вершкові соуси завжди піддають термічній обробці з додаванням заздалегідь обсмаженої борошна. Це необхідно, щоб на етапі приготування соусу не утворювалися грудочки.
Час готування – 15-20 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Сир плавлений – 150 гр.
- Вершки 10-20% – 200 мл
- Сир твердий – 30 гр.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Орегано – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти для приготування соусу: обидва види сиру, вершкове масло, вершки, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр і орегано.
2. Вливаємо вершки в невелику каструльку. Ставимо ємність на плиту, включаємо її і підігріваємо рідина, не доводячи її до кипіння.
3. Беремо шматочок твердого сиру, тарілку з плоским дном і тертку з великими або дрібними отворами – за вашим вибором. Натираємо сир.
4. В окрему ємність з глибоким дном вливаємо підігріті на плиті вершки, викладаємо тертий сир, вершкове масло, заздалегідь витягнуте з холодильника, і плавлений сир. Перемішуємо продукти.
5. Збиваємо масу до однорідності. Додаємо в суміш сіль, чорний перець, орегано і коріандр. Перемішуємо масу і відправляємо її в соусник. Подаємо до столу разом з пастою.
Приємного апетиту!