Соус для спагетті, пасти, макаронів – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Вершково-сирний соус для пасти

Вершкові соуси завжди піддають термічній обробці з додаванням заздалегідь обсмаженої борошна. Це необхідно, щоб на етапі приготування соусу не утворювалися грудочки.

Час готування – 15-20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Вершки 10-20% – 200 мл
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти для приготування соусу: обидва види сиру, вершкове масло, вершки, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр і орегано.

2. Вливаємо вершки в невелику каструльку. Ставимо ємність на плиту, включаємо її і підігріваємо рідина, не доводячи її до кипіння.

3. Беремо шматочок твердого сиру, тарілку з плоским дном і тертку з великими або дрібними отворами – за вашим вибором. Натираємо сир.

4. В окрему ємність з глибоким дном вливаємо підігріті на плиті вершки, викладаємо тертий сир, вершкове масло, заздалегідь витягнуте з холодильника, і плавлений сир. Перемішуємо продукти.

5. Збиваємо масу до однорідності. Додаємо в суміш сіль, чорний перець, орегано і коріандр. Перемішуємо масу і відправляємо її в соусник. Подаємо до столу разом з пастою.

Приємного апетиту!