Соус з помідорів і перцю для макаронів
Соус за даним рецептом готують з соковитих і солодких томатів одного сорту або кількох. Чим якісніше будуть помідори, тим смачніше вийде соус з них. Також страва стане більш пікантним за рахунок додавання в нього часнику.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Помідори – 300гр.
- Перець болгарський солодкий – 1шт.
- Часник – 3зуб.
- Паста томатна – 1ст.л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Цукор – 1ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 2ст.л.
Процес приготування:
1. Вимиваємо свіжі помідори проточною водою. Обтираем їх кухонним рушником. Нарізаємо часточками томати, паралельно видаляючи місця кріплення плодоніжок ножем.
2. Викладаємо шматочки помідорів в блендер або м’ясорубку. Подрібнюємо томати до стану пюре.
3. Промиваємо солодкий перець. Обтираем його насухо рушником. Зубки часнику і перець очищаємо: позбавляємо плід від плодоніжки і насіння, а зубки – від лушпиння. Подрібнюємо інгредієнти і кладемо в чашу блендера. Перемелюємо до однорідності.
4. Вливаємо томатне пюре в каструлю. Додаємо до нього суміш з часнику і перцю. Викладаємо столову ложку томатної пасти (краще домашнього приготування). Перемішуємо інгредієнти.
5. Ставимо каструлю з пюре на плиту. На невеликому вогні доводимо масу до кипіння і варимо протягом півгодини. Коли з’явиться піна, знімаємо її дерев’яною ложкою. Всипаємо цукор, сіль і чорний перець.
6. Вливаємо в соус олія і варимо заготівлю ще 5-7 хвилин. Готовий соус охолоджуємо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!