Соус Каррі — 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус каррі з приправи каррі

Соус каррі з приправи каррі готується досить просто, головний секрет успіху полягає в дотриманні пропорцій. Для отримання насиченого смаку в соус додають різні овочі і кисло-солодке яблуко, а потім компоненти увариваются до потрібної густоти.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Приправа каррі – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яблука зелені – 2 шт.
  • Бульйон курячий – 500 мл
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука обполіскуємо, видаляємо лушпиння з цибулі і часнику.

Крок 2. За допомогою терки з дрібними отворами подрібнюємо яблучну м’якоть на дрібні шматочки ріжемо часник з цибулиною.

Крок 3. На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло.

Крок 4. Протягом 2-3 хвилин обсмажуємо овочі, додаємо яблуко і прогріваємо ще кілька хвилин.

Крок 5. Вводимо каррі і сіль, перемішуємо і витримуємо на конфорці 1-2 хвилини.

Крок 6. Заливаємо складу ½ частину м’ясного бульйону і тушкуємо, поступово вливаючи залишилася рідина по мірі випаровування. Тушкуємо 30-40 хвилин.

Крок 7. Отриману масу пробиваємо заглибним блендером.

Крок 8. Ніжний і пікантний соус повністю готовий до вживання – дегустуємо. Приємного апетиту!