Соус каррі з приправи каррі
Соус каррі з приправи каррі готується досить просто, головний секрет успіху полягає в дотриманні пропорцій. Для отримання насиченого смаку в соус додають різні овочі і кисло-солодке яблуко, а потім компоненти увариваются до потрібної густоти.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Приправа каррі – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цибулини – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яблука зелені – 2 шт.
- Бульйон курячий – 500 мл
- Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука обполіскуємо, видаляємо лушпиння з цибулі і часнику.
Крок 2. За допомогою терки з дрібними отворами подрібнюємо яблучну м’якоть на дрібні шматочки ріжемо часник з цибулиною.
Крок 3. На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло.
Крок 4. Протягом 2-3 хвилин обсмажуємо овочі, додаємо яблуко і прогріваємо ще кілька хвилин.
Крок 5. Вводимо каррі і сіль, перемішуємо і витримуємо на конфорці 1-2 хвилини.
Крок 6. Заливаємо складу ½ частину м’ясного бульйону і тушкуємо, поступово вливаючи залишилася рідина по мірі випаровування. Тушкуємо 30-40 хвилин.
Крок 7. Отриману масу пробиваємо заглибним блендером.
Крок 8. Ніжний і пікантний соус повністю готовий до вживання – дегустуємо. Приємного апетиту!