Соус «Суго» з базиліком на зиму – це класика італійської кухні, яку можна запросто повторити в домашніх умовах, використовуючи лише овочі та зелень, які ростуть на вашому городі або куплені на ринку. За основу в даному соусі беруться стиглі м’ясисті помідори, які ніби створені для поєднання з ароматним базиліком. Така заготівля чудово підходить для доповнення пасти, змазування основи піци або приготування ситної лазаньї. Виходячи з вищесказаного, цей продукт широко застосовується в кулінарії і обов’язково припаде до смаку саме вам!
Соус «Суго» з базиліком на зиму – класичний рецепт
Соус «Суго» з базиліком на зиму – це традиційна добавка до різних страв, яка готується настільки просто і швидко, що вийде навіть у дитини». Даний продукт зберігає свій насичений смак і аромат, навіть незважаючи на консервацію. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти на
1 порц.
- Помідори 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Базилік свіжий 1 пучок
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець чилі ½ шт.
- Часник 1 зуб.
- Олія соняшникова 50 мл
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Томатна паста 100 гр.
- Оцет яблучний 5% 2 ст. л.
Процес приготування:
- Готуємо соус «Суго» з базиліком на зиму. Томати обполіскуємо і заливаємо окропом на 10-15 хвилин.
- Не гаючи часу, нарізаємо чверть кільцями ріпчасту цибулю, перець нарізаємо соломкою, часник подрібнюємо довільно.
- Томати акуратно дістаємо з гарячої води, видаляємо шкірку, а м’якоть ріжемо довільними шматочками.
- У сотейнику розігріваємо олію і закидаємо перці з часником і цибулею обсмажуємо протягом 7 хвилин, помішуючи.
- Потім овочеве асорті доповнюємо помідорами, закрити сотейник кришкою і тушкуємо близько півгодини.
- Через 30 хвилин додаємо рубаний базилік – заважаємо.
- Додаємо цукровий пісок, сіль, пасту з перетертих томатів – перемішуємо і тримаємо на вогні під кришкою ще 10 хвилин.
- Прибираємо сотейник з вогню і пробиваємо компоненти заглибним блендером, вливаємо оцет і знову доводимо до кипіння.
- Розливаємо ароматний соус по стерильним банкам і щільно закручуємо металевими кришками. Остуджуємо, обернувши в покривало.
- Зберігаємо заготовки в прохолодному приміщенні без прямих сонячних променів. Приємного апетиту!
