Соус «Суго» з базиліком на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

«Суго» з гірким перцем на зиму

Соус «Суго» з гірким перцем на зиму – це універсальне додаток до ваших улюблених страв, яке зробить смак в рази насиченішим і яскравішим. На процес піде зовсім небагато часу, а от підсумковий результат підкорить вас ще в процесі теплової обробки.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Помідори – 2 кг
  • Базилік зелений – 200 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо помідори і насухо витираємо паперовими рушниками, ріжемо на часточки.

Крок 2. Обполіскуємо базилік і стряхиваем зайву вологу.

Крок 3. Подрібнюємо.

Крок 4. Знімаємо лушпиння з зубців часнику, нарізаємо довільно гострий перець.

Крок 5. Прокручуємо томати через решітку м’ясорубки, переливаємо в каструльку.

Крок 6. В томатну масу додаємо подрібнений базилік, оливкова олія, цукор і сіль – тушкуємо на мінімальному нагріві півгодини з моменту закипання.

Крок 7. Закидаємо гострий перець і часник, перемішуємо і через хвилини вимикаємо вогонь.

Крок 8. Розливаємо ароматний соус по стерильним банкам, закатуємо і перевертаємо для перевірки герметичності догори дном.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!