«Суго» з гірким перцем на зиму
Соус «Суго» з гірким перцем на зиму – це універсальне додаток до ваших улюблених страв, яке зробить смак в рази насиченішим і яскравішим. На процес піде зовсім небагато часу, а от підсумковий результат підкорить вас ще в процесі теплової обробки.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Помідори – 2 кг
- Базилік зелений – 200 гр.
- Часник – 1 головка.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо помідори і насухо витираємо паперовими рушниками, ріжемо на часточки.
Крок 2. Обполіскуємо базилік і стряхиваем зайву вологу.
Крок 3. Подрібнюємо.
Крок 4. Знімаємо лушпиння з зубців часнику, нарізаємо довільно гострий перець.
Крок 5. Прокручуємо томати через решітку м’ясорубки, переливаємо в каструльку.
Крок 6. В томатну масу додаємо подрібнений базилік, оливкова олія, цукор і сіль – тушкуємо на мінімальному нагріві півгодини з моменту закипання.
Крок 7. Закидаємо гострий перець і часник, перемішуємо і через хвилини вимикаємо вогонь.
Крок 8. Розливаємо ароматний соус по стерильним банкам, закатуємо і перевертаємо для перевірки герметичності догори дном.
Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!