Соус «Суго» з базиліком на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Соус «Суго» з томатною пастою на зиму

Соус «Суго» з томатною пастою на зиму – це насичений, густий продукт, який готується з сезонних овочів, а також з використанням таких незвичайних компонентів, як тростинний цукровий, бальзамік і базилік – настільки смачно, що зупинитися просто неможливо!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Базилік – 2 гілочки.
  • Бальзамік – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Цукор-пісок тростинний – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. На помідорах робимо хрестоподібні надрізи і на хвилину занурюємо в окріп, а потім у крижану воду. Знімаємо шкірку.

Крок 2. На невеликі довільні сегменти ріжемо овочі.

Крок 3. На розігрітій оливковій олії прогріваємо цибулю і часник, потім додаємо солодкий перець і злегка припускаємо компоненти.

Крок 4. Закидаємо в сотейник помідори й тушкуємо масу півгодини, посипаємо сіллю і цукровим піском.

Крок 5. Доповнюємо компоненти подрібненим базиліком і пастою з томатів, витримуємо на вогні ще 10 хвилин і пробиваємо блендером.

Крок 6. Однорідний соус розкладаємо по банках і після охолодження переносимо на полицю льоху. Приємного апетиту!