Соус «Суго» з томатною пастою на зиму
Соус «Суго» з томатною пастою на зиму – це насичений, густий продукт, який готується з сезонних овочів, а також з використанням таких незвичайних компонентів, як тростинний цукровий, бальзамік і базилік – настільки смачно, що зупинитися просто неможливо!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Перець чилі – ½ шт.
- томатна Паста – 100 гр.
- Базилік – 2 гілочки.
- Бальзамік – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ст. л.
- Цукор-пісок тростинний – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. На помідорах робимо хрестоподібні надрізи і на хвилину занурюємо в окріп, а потім у крижану воду. Знімаємо шкірку.
Крок 2. На невеликі довільні сегменти ріжемо овочі.
Крок 3. На розігрітій оливковій олії прогріваємо цибулю і часник, потім додаємо солодкий перець і злегка припускаємо компоненти.
Крок 4. Закидаємо в сотейник помідори й тушкуємо масу півгодини, посипаємо сіллю і цукровим піском.
Крок 5. Доповнюємо компоненти подрібненим базиліком і пастою з томатів, витримуємо на вогні ще 10 хвилин і пробиваємо блендером.
Крок 6. Однорідний соус розкладаємо по банках і після охолодження переносимо на полицю льоху. Приємного апетиту!